Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλειστή Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου: Η κακοκαιρία “χτυπά” τη χώρα, τι λέει η ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστή Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου: Η κακοκαιρία “χτυπά” τη χώρα, τι λέει η ΕΛΑΣ

Κλειστή Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου: Ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε πως θα χρειαστεί 3 με τέσσερις ώρες για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην λεωφόρου Αθηνών – Κορίνθου.

Κλειστή Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου: Για την κατάσταση στους δρόμους από την κακοκαιρία Γηρυόνης, μίλησε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Θ. Χρονόπουλος. Ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε πως θα χρειαστεί 3 με τέσσερις ώρες για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην λεωφόρου Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα. «Πρέπει να ενημερώσουμε τους οδηγούς ότι η εθνική Αθηνών – Κορίνθου, αλλά και η παλαιά εθνική οδός είναι κλειστές. Αυτό ενδεχομένως να κρατήσει 3 με 4 ώρες και για τα δύο ρεύματα», είπε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Πρέπει να κάνουν υπομονή οι οδηγοί. Δεν έχουμε καθαρή εικόνα για τις ζημιές», συμπλήρωσε. Ο κ. Χρονόπουλος τόνισε ότι παραμένει κλειστή η Χαμοστέρνας στο ύψος της οδού Πειραιώς, ενώ αντίθετα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά και την λεωφόρο Σαλαμίνος.

Δήμαρχος Μεγαρέων: Είμαστε κοντά στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική Οδό

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος του μετά το «σαρωτικό» πέρασμα του κύματος κακοκαιρίας «Γηρυόνης» μίλησε στο protothema.gr ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης. Όπως επισήμανε ο κ. Σταμούλης, οι δρόμοι παραμένουν ακόμη κλειστοί, και η Παλαιά και η Νέα Εθνική Οδός. «Στην Παλαιά Εθνική Οδό που ενεργεί ο Δήμος με μηχανήματα και με τη βοήθεια της περιφέρειας, τα προβλήματα κοντεύουν να αποκατασταθούν, ήταν σε τέσσερα, πέντε σημεία. Ένα σημείο έχει μείνει ακόμη στη γέφυρα της Πίκκας, θα το τακτοποιήσουμε και θα δοθεί στην κυκλοφορία».

Σύμφωνα με τον κ. Σταμούλη, από τις πλημμύρες κατέβηκαν στη διάρκεια της νύχτας φερτά υλικά και συσσωρεύτηκαν πάνω στο δρόμο με αποτέλεσμα να έχει καταστεί αδιάβατος. Έπειτα όμως δούλεψαν τα μηχανήματα και έκαναν στην άκρη τα μπάζα. «Είχε περίπου πενήντα σπίτια πλημμυρισμένα, απεγκλωβίστηκαν 15-20 άτομα, εκεί δόθηκε εννοείται η προτεραιότητα από την Πυροσβεστική. Επιχειρεί ακόμη η Πυροσβεστική, με απαντλήσεις υδάτων στα υπόγεια κλπ. Γενικώς υπήρξαν πολλές ζημιές σε κατοικίες και ιδιοκτησίες. Ιδιαιτέρα δεν κινδύνεψαν ζωές, δεν είχαμε κάποιο σοβαρό θέμα. Περίπου από τις δύο τα ξημερώματα και ο Δήμος και η Πυροσβεστική ήταν στην περιοχή».

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Μεγαρέων, υπήρχε προειδοποίηση και επομένως οι αρμόδιοι ήταν σε ετοιμότητα. «Με το που ξέσπασε η καταιγίδα πήγαμε κάτω», αναφέρει χαρακτηριστικά. Για την κατάσταση αυτή τη στιγμή είπε: «Αυτή την ώρα η στάθμη του νερού έχει κατέβει ευτυχώς και τα καιρικά φαινόμενα έχουν σταματήσει. Απ’ ό,τι λένε οι προβλέψεις δεν αναμένεται κάτι άλλο σοβαρό, και αυτό θα είναι ευχής έργο να μη συμβεί καμιά άλλη τέτοια καταιγίδα. Αν πάει έτσι ομαλά πιστεύω σιγά σιγά να το αποκαταστήσουμε. Τέλος τα σχολεία του Δήμου θα είναι κλειστά όλη την ημέρα σήμερα για λόγω ασφάλειας, οδικού δικτύου και ζημιών».

Κακοκαιρία Γηρυόνης: Στο Κέντρο επιχειρήσεων ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Από τα ξημερώματα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την κακοκαιρία Γηρυόνης. Η σύσκεψη έχει ξεκινήσει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου ο υπουργός ενημερώνεται συνεχώς από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και άλλα αρμόδια στελέχη για τις ενέργειες που γίνονται, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Τα περισσότερα προβλήματα έχουν εντοπιστεί στην Κινέτα όπου πλημμύρισαν οι δρόμοι και μάλιστα χρειάστηκε να κλείσει η Αθηνών – Κορίνθου από τα διόδια της Ελευσίνας ως το Καλαμάκι, καθώς και στην παλιά εθνική οδό. Παράλληλα, αποφασίστηκε να ανασταλούν προσωρινά τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου από το Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί έως αυτή την ώρα 40 κλήσεις από την περιοχή της Κινέτας για παροχή βοήθειας, ενώ με ανακοίνωσή της έκανε έκκληση προς τους πολίτες της Αττικής να αποφεύγουν τις μετακινήσεις έως τις 10:00 το πρωί, για προληπτικούς λόγους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις