Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλειστά τα σχολεία 25/11: Πού μπαίνει “λουκέτο”, ποια ανοίγουν αργότερα
ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά τα σχολεία 25/11: Πού μπαίνει “λουκέτο”, ποια ανοίγουν αργότερα

Κλειστά τα σχολεία 25/11: Αργότερα θα ανοίξουν το πρωί της Δευτέρας (25/11), τα σχολεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Κλειστά τα σχολεία 25/11: Στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας θα ανοίξουν τα σχολεία του δήμου Αλίμου, εξαιτίας της κακοκαιρίας Γηρυόνης. Η απόφαση αυτή πάρθηκε για προληπτικούς λόγους ενόψει των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία. Σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης αναφέρει ότι «ισχύει για όλα τα σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά), όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο)». Στη Θεσσαλονίκη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον δήμο Αριστοτέλη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΜΥ, η έντονη κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει την περιοχή μας τις πρώτες πρωινές ώρες (ξημερώματα Δευτέρας 25.11.2019). Κατά συνέπεια, και για λόγους πρόληψης, τα σχολεία του Δήμου Αλίμου αύριο Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 θα ανοίξουν στις 10 το πρωί, κατόπιν σχετικής Απόφασης του Δήμου, εν όψει των αναμενόμενων σοβαρών καιρικών φαινομένων. Το μέτρο αυτό ισχύει για όλα τα σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά), όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα ανοίξουν κανονικά, συστήνουμε όμως στους γονείς να μην φέρουν τα παιδιά τους πριν τις 10 το πρωί.

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους πολίτες να λάβουν τα απαραίτητα ατομικά μέτρα αυτοπροστασίας για τους ίδιους και τις κατοικίες τους, τα οποία αναλυτικά μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλίμου: http://www.alimos.gov.gr/dimofili/politiki-prostasia/

Και στην Αγία Βαρβάρα

Ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, με επείγουσα ανακοίνωση, λόγω της αναμενόμενης ισχυρής καταιγίδας και των θυελλωδών ανέμων, που πιθανότατα πλήξουν και το δήμο ενημερώνει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας, 25ης Νοεμβρίου.

Λόγω της κακοκαιρίας, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη Θάσο, με απόφαση του δημάρχου του νησιού καθώς, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα έντονα καιρικά φαινόμενα «καθιστούν επικίνδυνη την προσέλευση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία».

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο σχολεία και παιδικοί σταθμοί στο δήμο Αριστοτέλη

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο σχολεία, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στο δήμο Αριστοτέλη, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται η περιοχή από τα ξημερώματα της Παρασκευής και της αυριανής επικείμενης σφοδρής επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. Η απόφαση λήφθηκε για λόγους ασφαλείας των μαθητών. Θα ακολουθήσει και επίσημη ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του δήμου.

SOS από το Αστεροσκοπείο για την κακοκαιρία

Η μεγάλη ένταση των αναμενόμενων φαινομένων και οι σημαντικές ποσότητες βροχής που θα πέσουν στο σύνολο της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», την καθιστούν δυνητικά επικίνδυνη και ικανή να δημιουργήσει προβλήματα, όπως προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η έντονη κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες έως την Τρίτη. Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν ένα εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό που σχετίζεται με την κακοκαιρία, το οποίο τις πρωινές ώρες της Κυριακής είχε κέντρο στην Κορσική.

Τέλος, η Περιφέρεια Αττικής συνιστά στους πολίτες να ενημερώνονται για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας.

Για το λόγο μπορούν να επισκέπτονται την σχετική ιστοσελίδα της Περιφέρειας στον σύνδεσμο: http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=category&id=337&Itemid=375

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις