Αστυνομικός πήρε κρατούμενο: Απίστευτο – Εξαφανίστηκαν, γύρισαν τρεις ώρες μετά

ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός πήρε κρατούμενο: Απίστευτο – Εξαφανίστηκαν, γύρισαν τρεις ώρες μετά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Αστυνομικός πήρε κρατούμενο: Αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. εξαιτίας ενός αστυνομικού, που φαίνεται να «εξαφανίστηκε» για τρεις ώρες με κρατούμενο στο Ηράκλειο.

25.11.2019 | 05:50

Αστυνομικός πήρε κρατούμενο: Μπροστά σε μία παράξενη όσο και σπάνια υπόθεση, με πρωταγωνιστές αστυνομικούς και έναν ιδιώτη, βρίσκεται η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, τόσο στην Κρήτη, όσο και στην Αθήνα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αστυνόμος Α, που υπηρετεί σε υπηρεσία του Ηρακλείου, συνελήφθη με την κατηγορία ότι πήρε από τα κρατητήρια ιδιοκτήτη μπαρ,  ο οποίος είχε συλληφθεί για υγειονομική παράβαση και επέστρεψε μαζί του στα κρατητήρια τρεις ώρες αργότερα! Μαζί με τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος ενήργησε σύμφωνα με τα στοιχεία, εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, συνελήφθη και ένας Αρχιφύλακας, ο οποίος την ώρα της μεταφοράς του κρατουμένου, εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας.

Και οι  δύο ένστολοι με απόφαση του Αρχηγείου της Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία πιστεύεται ότι θα φέρει στο φως όλα τα περιστατικά που συνθέτουν την παράξενη υπόθεση. Παράλληλα έχει κινηθεί και η ποινική διαδικασία καθώς σχηματίστηκε ήδη δικογραφία κατά των αστυνομικών για παράβαση καθήκοντος και απελευθέρωση κρατουμένου.

Οι έλεγχοι για ηχορύπανση

‘Ολα φαίνεται να ξεκίνησαν στη διάρκεια διατεταγμένων αστυνομικών ελέγχων σε διάφορα μπαρ και άλλα καταστήματα του Ηρακλείου για έλεγχο ηχορύπανσης από την ένταση της μουσικής. Οι αστυνομικοί των συνεργείων, κατά τις ίδιες πληροφορίες, προχωρούσαν, μετά τη διαπίστωση της παράβασης, σε αυτόφωρες συλλήψεις ιδιοκτητών ή και υπευθύνων. Κατά τα ίδια στοιχεία ο αξιωματικός, ήταν  την ώρα εισόδου των συναδέλφων του, θαμώνας σε ελεγχόμενο μπαρ. Και εκεί οι αστυνομικοί διαπίστωσαν παραβάσεις και προχώρησαν να συλλάβουν τον ιδιοκτήτη.

Παρακάλεσε να μην γίνει σύλληψη παρουσία του

Σύμφωνα και με πληροφορίες του creta live, ο αξιωματικός φέρεται να τους παρακάλεσε να μην το πράξουν από τακτ επειδή ήταν ο ίδιος μπροστά.

Όμως η σύλληψη δεν αποφεύχθηκε τελικά αφού, όπως εξήγησαν, στον Αστυνόμο, εκτός υπηρεσίας,  στο ακριβώς απέναντι κατάστημα,  είχε ήδη γίνει ανάλογη σύλληψη και δεν ήταν σωστό να κάνουν διακρίσεις. Οι συλληφθέντες – σε βαθμό πλημμελήματος οι κατηγορίες- από τα ελεγχθέντα μπαρ, προσήχθησαν στο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και εκεί  σχηματίστηκε  σχετική δικογραφία σε βάρος τους.  Οδηγήθηκαν εν συνεχεία στα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών.

Ζήτησε να δει τον κρατούμενο

Ο Αστυνόμος Α, φέρεται να  μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο και αφού ενημερώθηκε για την όλη διαδικασία, ζήτησε να δει για λίγο τον κρατούμενο, πλέον, ιδιοκτήτη.Αυτό που αναφέρεται είναι ότι τελικά τον πήρε από το Αστυνομικό Μέγαρο, γύρω στις 3 το πρωί του Σαββάτου υπό άγνωστες συνθήκες και επέστρεψε μαζί του  κάποιες ώρες αργότερα, χαράματα πια. Άλλοι αξιωματικοί που δεν γνώριζαν τίποτε,   αναζητούσαν τον κρατούμενο εντός Αστυνομικού Μεγάρου.

Οι αστυνομικοί βάρδιας,  ενημέρωσαν αρμοδίως την ιεραρχία με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή ώστε να κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία σε βάρος του αξιωματικού για τις πράξεις της παράβασης καθήκοντος και της απελευθέρωσης κρατουμένου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η κεντρική ηγεσία της ΕΛΑΣ, η οποία προχώρησε στην πάρα κάτω ανακοίνωση για το θέμα:

“Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα Αστυνόμος Α’ και Αρχιφύλακας, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κρήτης και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η υπόθεση αφορά σε περιστατικό που έλαβε χώρα την 03:10 ώρα της 23/11/2019, όταν ο Αστυνόμος Α’, εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, μετέβη σε άλλη Αστυνομική Υπηρεσία, όπου εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας ο Αρχιφύλακας και αφού παρέλαβε ιδιώτη κρατούμενο για υγειονομική παράβαση επέστρεψαν μαζί μετά από περίπου 3 ώρες.

Οι δύο αστυνομικοί και ο ιδιώτης συνελήφθησαν, σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή”.

Exit mobile version