Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου: Η κακοκαιρία «Γηρυόνης» προκάλεσε προβλήματα – Εξομαλύνεται η κατάσταση
ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου: Η κακοκαιρία «Γηρυόνης» προκάλεσε προβλήματα – Εξομαλύνεται η κατάσταση

Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου: Ομαλοποιείται η κατάσταση στην κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών – ΚορίνθουΛίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας δόθηκε εκ νέου στην κυκλοφορία το ρεύμα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, καθώς ο δρόμος παρέμενε επί ώρες κλειστός, συνέπεια των πλημμυρικών φαινομένων που είχε προκαλέσει νωρίτερα η κακοκαιρία «Γηρυόνης».
Σύμφωνα με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστα Κυριακόπουλο, το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Πάτρα, δεν αναμένεται να δοθεί νωρίτερα από το βράδυ, γιατί είναι πάρα πολλά τα φερτά υλικά. «Βέβαια η “Ολυμπία Οδός” με ερπυστριοφόρα μηχανήματα, με ελαστικοφόρους φορτωτές και φορτηγά αυτοκίνητα μεταφέρουν τους τόνους από φερτά υλικά έξω από τον αυτοκινητόδρομο», ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Κυριακόπουλος.

Όπως επισήμανε, εξάλλου, η Πυροσβεστική έδινε μάχη όλη τη νύχτα, για να απεγκλωβίσει ανθρώπους στην Κινέτα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή. «Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή της Κινέττας και των Αγ. Θεοδώρων. Επιχείρησαν 55 οχήματα, 110 άνδρες, έγιναν 20 διασώσεις και 160 αντλήσεις. Κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και μάλιστα δύο πολίτες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο με υποθερμία», πρόσθεσε. Μάλιστα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ολυμπίας Οδού Νίκο Χανδάνο που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 τα μπάζα απλώθηκαν σε μήκος 8 χλμ. με το σημαντικότερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο 61ο-62ο χλμ. όπου τα φερτά υλικά ήταν τόσα πολλά με αποτέλεσμα να «καβαλήσουν» το στηθαίο και να περάσουν στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις