Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παρεμπόριο πρόστιμα Αθήνα: Κατάσχεση ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και στα Μέγαρα
ΕΛΛΑΔΑ

Παρεμπόριο πρόστιμα Αθήνα: Κατάσχεση ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και στα Μέγαρα

Παρεμπόριο πρόστιμα Αθήνα: Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν περίπου 500 τεμάχια ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

Παρεμπόριο πρόστιμα Αθήνα: Καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών και ειδών κινητής τηλεφωνίας ελέγχθηκαν σε επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας. Ο έλεγχος έγινε υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία και υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν περίπου 500 τεμάχια ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών και παράνομης διακίνησης, συνολικού ύψους 4.700 ευρώ.

Παράλληλη δράση έγινε και στον δήμο Μεγαρέων. Η δράση έγινε υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, το τμήμα Παρεμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και τις υπηρεσίες του δήμου Μεγαρέων. Στην δράση αυτή πραγματοποιήθηκαν 23 έλεγχοι σε χώρο υπαίθριου εμπορίου, όπου, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν δεκάδες βιομηχανικά είδη και τρόφιμα, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ ενώ εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη από το νόμο αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης για έλλειψη αδείας υπαίθριου εμπορίου.

Παρεμπόριο: Πάνω από 470.000 είδη κατασχέθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2019

Τέλη Οκτώβρη κατασχέθηκαν πάνω από τριάντα χιλιάδες απομιμητικά είδη ένδυσης και υπόδησης κυρίως, αντιγραφές σχεδίων και υπογραφών γνωστών εμπορικών οίκων του εξωτερικού, που βρήκαν στη Δραπετσώνα αστυνομικοί. Η έρευνα της ειδικής αυτής ομάδας αστυνομικών, που προσπαθεί να βάλει φρένο και στην κυκλοφορία των προϊόντων-μαϊμού για τα οποία διαμαρτύρονται οι ζημιωμένοι ιδιοκτήτες καταστημάτων, έφερε στο φως ένα εργαστήριο-αποθήκη κατασκευής παρόμοιων προϊόντων.

Δείτε ακόμα

Παρεμπόριο στην ΑΣΟΕΕ Δικηγόρος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις