Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σκόρος ρούχων: Πώς αποθηκεύω τα μάλλινα για να αποφύγω τον ”εχθρό” της ντουλάπας
PLUS

Σκόρος ρούχων: Πώς αποθηκεύω τα μάλλινα για να αποφύγω τον ”εχθρό” της ντουλάπας

Σκόρος ρούχων: Τα φυσικά μέτρα που μπορείτε να πάρετε ενάντια στον καταστροφέα των αγαπημένων σας ρούχων.

Σκόρος ρούχων: Μας ζεσταίνουν τις κρύες ημέρες του χειμώνα, ενώ συγχρόνως αποτελούν την πρώτη μας επιλογή στη βαλίτσα σε μια χειμερινή εξόρμηση. Ζεστά, μαλακά αλλά και ευαίσθητα τα μάλλινα ρούχα. Μάθετε πώς να τα φροντίζετε για να μην τα φάει ο σκόρος. Βασική προϋπόθεση βέβαια για να υπάρχουν μάλλινα ρούχα, είναι να γίνει η σωστή αποθήκευση τους. Αν σκοπεύουμε να κάνουμε διάφορες ανακατατάξεις στις ντουλάπες μας για το φετινό χειμώνα, καλό είναι να γνωρίζουμε μερικά πράγματα που θα διατηρήσουν την γκαρνταρόμπα μας σε άψογη κατάσταση.

Το Νο1 πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ρούχα στην ντουλάπα είναι ο σκόρος που τα «λιγουρεύεται» και τα γεμίζει τρύπες. Πρόκειται για ένα έντομο που ζει μέσα στο σπίτι μας και προτιμά τις σκοτεινές και ήσυχες γωνιές. Κρύβεται πίσω από τα έπιπλα, στις χαραμάδες των τοίχων ή του πατώματος. Το μέρος όμως που λατρεύει είναι οι ντουλάπες, και αυτό γιατί εκεί υπάρχουν τα ρούχα όπου βρίσκει πολλή τροφή και ζεστασιά για να γεννά τα αβγά του. Ο θηλυκός σκόρος γεννά περίπου 100 με 150 αβγά.

Σκόρος ρούχα: Ποια ρούχα καταστρέφει

Ο σκόρος δεν καταστρέφει μόνο τα μάλλινα ρούχα. Δεν είναι τόσο εκλεκτικός στις επιλογές του. Ετσι, μπορεί να προτιμά κυρίως τα ολόμαλλα ενδύματα για να τραφεί, αλλά δεν μένει καθόλου αδιάφορος μπροστά σε ένα μεταξωτό φόρεμα ή σε ένα πουπουλένιο πάπλωμα. Γενικά τρώει κάθε ύφασμα που περιέχει ίνες ζωικής προέλευσης. Επίσης του αρέσουν και τα βαμβακερά, γι’ αυτό μην παραλείψετε να προστατέψετε και τα καλοκαιρινά σας ρούχα. Οι κάμπιες του σκόρου τρώνε και τα καθαρά ρούχα, αλλά έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα βρώμικα και μάλιστα σε αυτά που έχουν λιπαρούς λεκέδες. Ακόμα και ένας σκόρος να βρεθεί σε μια ντουλάπα θα γεννήσει πολλά αβγά κι έτσι οι κάμπιες που θα προκύψουν θα εξαπλωθούν στα ρούχα της ντουλάπας που θα συγκεντρώσουν… το γευστικό τους ενδιαφέρον.

Σκόρος ρούχα: Φυσικά μέσα για την αντιμετώπισή του 

1. Μπαχαρικά: Λίγο γαρίφαλο (σε καρφάκια) ανάμεσα στα παλτά ή στις τσέπες των παντελονιών απωθεί τους επιδρομείς.

2. Αιθέρια έλαια όπως λεβάντα, θυμάρι και μέντα. Όσο υπέροχα είναι για εσάς αυτά τα αρώματα, άλλο τόσο αντιπαθή είναι για τους σκόρους. Ακόμα ένα άρωμα που τους απομακρύνει είναι αυτό του σανταλόξυλου.

3. Κόκκοι πιπέρι: Βάλτε τους μέσα σε μια παλιά νάιλον κάλτσα. Ο σκόρος δεν αντέχει τη μυρωδιά από τα περισσότερα μπαχαρικά.

4. Σαπούνι: Μέσα σε ένα κομματάκι γάζας, τυλίξτε λίγο σαπούνι, τόσο για να διώξετε τους σκόρους, όσο και για να δώσετε στα ρούχα σας την αίσθηση της φρεσκάδας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις