Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εφαρμογές στο κινητό: Πώς να εξηγήσεις στους ”νέους” τα βασικά apps
PLUS

Εφαρμογές στο κινητό: Πώς να εξηγήσεις στους ”νέους” τα βασικά apps

Εφαρμογές στο κινητό: Θέλει αρκετή υπομονή και επιμονή για να μάθουν οι αρχάριοι τις πλέον χρήσιμες εφαρμογές των smartphones.

Εφαρμογές στο κινητό: Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι όσο κι αν σου φαντάζει περίεργο, δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά με την τεχνολογία και κάποια στιγμή καλό θα ήταν να προσαρμοστούν στα “νέα” δεδομένα. Για παράδειγμα, από εκεί που μπορεί να σε τάραζε η μαμά σου στα τηλέφωνα επειδή δεν σε άκουσε όλη μέρα, πλέον θα τσεκάρει το Messenger, θα βλέπει ένα μήνυμα ότι είσαι ζωντανός, και όλα καλά.

Βέβαια, θέλει υπομονή. Είναι αρκετά δύσκολο για έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει τα βασικά να γίνει expert και εννοείται πως όλο αυτό θα πάρει αρκετό καιρό. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αντιδραστικοί με το καινούριο, και αυτό πρέπει να το καταλάβεις πριν καθίσεις να μάθεις στους γονείς σου τα βασικά—με λίγα λόγια σου λέμε να μην νευριάζεις.

Εφαρμογές στο κινητό:  Οδηγός για αρχάριους

Facebook

Αν οι γονείς σου θέλουν να κάνουν Facebook, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να τους εξηγήσεις είναι πως το Facebook είναι (πλέον) μια μεγάλη κόλαση γεμάτη απρόσωπους δαίμονες που ψάχνουν για καυγά. Δηλαδή, να προσέχουν ποιους δέχονται για φίλους. Έπειτα, εξήγησέ τους τι παίζει με τα χορηγούμενα ποστ και τις διαφημίσεις.

Messenger

Για να είμαστε ειλικρινείς, η καλύτερη μέθοδος θα ήταν να φτιάξεις Facebook στους γονείς σου αποκλειστικά για το Messenger, και να αφήσεις το προφίλ τους κενό και κλειδωμένο. Τώρα, στο Messenger, επίσης πρέπει να τους εξηγήσεις πώς λειτουργούν τα κουμπιά τηλεφώνου και βιντεοκλήσης, αλλά και πως στέλνεις το μήνυμα. Τέλος αν έχεις όρεξη εξήγησε τους τι πάει να πει emojis.

Instagram

Αν οι γονείς σου είναι αποφασισμένοι να κάνουν Instagram, τότε τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίεργα. Αρχικά πρέπει να καταλάβουν πως ποτέ δεν πρέπει να κάνουν διπλό ταπ, δηλαδή like σε άκυρες, Φωτογραφίες. Τέλος Φρόντισε να γεμίσεις το feed τους με όμορφα πράγματα, όπως ζωάκια (πάντα 10/10 επιλογή για γονείς) και δειξ’ τους τα βασικά πράγματα γύρω από το πώς αλληλεπιδράς με τον κόσμο. Τα stories μπορεί να τους μπερδέψουν λίγο, συνεπώς φτιάξε ένα μαζί τους, για να καταλάβουν πως λειτουργεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις