Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Ypo: Την είπε στον Λιάγκα ο Υποχθόνιος από την εκπομπή του Αρναούτογλου
LIFESTYLE

Ypo: Την είπε στον Λιάγκα ο Υποχθόνιος από την εκπομπή του Αρναούτογλου

Ypo: «Αν βγει ο Λιάγκας σε ένα εμπορικό δυο γιαγιάδες θα του πάρουν αυτόγραφο, αν βγει ο Snik θα γίνει χαμός», είπε μεταξύ άλλων ο ράπερ Υποχθόνιος.

YpoΚαλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή «The 2Night Show», ήταν ο γνωστός ράπερ, Υποχθόνιος. Ο καλλιτέχνης έδωσε τη δική του απάντηση στον Γιώργο Λιάγκα με αφορμή τα σχόλια που έκανε πρόσφατα μέσα από την εκπομπή του για τον Snik. «Μα και ο Λιάγκας προχθές είπε για τον Snik. O κύριος τίποτα. Δεν μπορείς να μιλάς έτσι για έναν άνθρωπο.

Αν βγει ο Λιάγκας σε ένα εμπορικό δυο γιαγιάδες θα του πάρουν αυτόγραφο, αν βγει ο Snik θα γίνει χαμός. Ο κύριος τίποτα. Σε εμάς τώρα; Παραδέξου πως ήρθε αυτό το πράγμα στην Ελλάδα και μην κάνεις πως δεν το ξέρεις» είπε χαρακτηριστικά ο Ypo.

Ypo: Το Who is Who του Υποχθόνιου

Ο Υποχθόνιος, κατά κόσμον, Αναστάσιος Καρακώστας, κατάγεται από την Σιάτιστα Κοζάνης. Το 1994 ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά με την Ραπ Μουσική. Το 1996, συνάντησε τον Τάκι Τσαν και τον Μηδενιστή, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει ένα σχήμα ονόματι Gate of the Living Dead. Ο Υποχθόνιος και ο αδερφός του, Καταχθόνιος, προστέθηκαν σε αυτό και το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Ζωντανοί Νεκροί. Σήμερα θεωρείται, από ορισμένους οπαδούς του hip hop, ως το καλύτερο rap συγκρότημα της Ελλάδας, ενώ είναι το πρώτο που δραστηριοποιήθηκε στα είδη των battle, horrorcore και gangsta. Οι ΖΝ ολοκληρώθηκαν με την ένταξη του Χαρμάνη στο σχήμα.

Ypo: Οι μεγάλες επιτυχίες

Το 1997 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο Στη Χώρα Των Καλύτερων MC’s και το 1998 το LP «Ο Πρώτος Τόμος». Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο mixtape με τίτλο το Παιδί του δρόμου. Οι χρονιές 2010-2012 για τον Υποχθόνιο ήταν από τις καλύτερες του επαγγελματικά καθώς κυκλοφόρησε το club-hit «Κάνε ντου» και την ραδιοφωνική επιτυχία «Όντως» μαζί με την Έλλη Κοκκίνου, ενώ έβγαλε και το LP «Ποιόν Ακούς» ως προσωπικό δίσκο. Το 2014 κυκλοφόρησε με την εταιρεία Spicy το ραδιοφωνικό κομμάτι «Το μυαλό μου γυρνάει». Το ίδιο έτος και μαζί με τον μουσικό παραγωγό Skive δημιούργησε την δισκογραφική εταιρεία Capital Music.

Ypo: Η στροφή στην trap

Το 2012 κυκλοφόρησε το trap άλμπουμ «Βρέχει Φράγκα» όπου ο Υποχθόνιος, με νέο στυλ, έκανε επίδειξη flow και ατάκας πάνω σε trap ήχους. Το 2016 ο Υποχθόνιος κυκλοφόρησε τα τραγούδια Pacman και Colombiano, με το δεύτερο να γίνεται πιο δημοφιλές. Αργότερα στο ίδιο έτος κυκλοφόρησε το EP του Δεύτερου Τόμου Πάσα Ντουμάνια/Παραισθήσεις με τους ΖΝ, και το επίσημο remix του Colombiano στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι Slogan, N.O.E., Εφτάψυχος και Raf.

Ypo: Οι νέες επιτυχίες στην trap

Toν Φεβρουάριο του 2016 κυκλοφόρησε το Maradona που έγινε viral, με 15 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάστηκε με τον SNIK στο remix του τραγουδιού Panda και λίγο αργότερα στο τραγούδι DAB. Έπειτα ακολούθησε το τραγούδι Peru σε συνεργασία με τον Yung Light το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα του hits καθώς έχει φτάσει τις 7 εκατομμύρια προβολές. Μετά ακολούθησαν τα κομμάτια Ελένη Βιτάλη και Sauce σε συνεργασία με τον FY. Τον Οκτώβριο του 2018 κυκλοφόρησε το Μεγιστάνας μαζί με τον Mad Clip. Επίσης, ο Υποχθόνιος, το 2016 συνεργάστηκε με τον SNIK στο viral τραγούδι Dab και στο τραγούδι Panda. Τρία χρόνια μετά, ο Υποχθόνιος με τον Mad Clip συνεργάστηκαν με τον Sin Boy και τον illeoo στο viral τραγούδι Mama.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις