Βροχή τώρα Αθήνα: Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική – Πώς θα είναι ο καιρός την Παρασκευή

ΕΛΛΑΔΑ

Βροχή τώρα Αθήνα: Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική – Πώς θα είναι ο καιρός την Παρασκευή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Βροχή τώρα Αθήνα: Προσοχή για τις επόμενες ώρες συστήνουν οι μετεωρολόγοι.

21.11.2019 | 18:38

Βροχή τώρα Αθήνα: Σφοδρή καταιγίδα ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στην Αττική. Πριν από λίγη ώρα, ξεκίνησε δυνατή βροχή σε πολλές περιοχές της Αθήνας, με τους μετεωρολόγους να έχουν προειδοποιήσει για την κακοκαιρία, που θα “χτυπήσει” και τις επόμενες ώρες. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Κηφισιά στην οδό Κυριαζή από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Κηφησίας έως τη συμβολή της με την οδό Αγίου Τρύφωνος, καθώς σύμφωνα με την Τροχαία έχει σπάει αγωγός ύδρευσης.

Η δυνατή βροχή δυσκολεύει την κυκλοφορία των οχημάτων, με τους οδηγούς να πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή στους δρόμους.  Την τελευταία ώρα βρέχει ασταμάτητα σε πολλές περιοχές της Αθήνας.

Η ΕΜΥ, με Έκτακτο Δελτίο, είχε προβλέψει για επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη το μεσημέρι. Από τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής. Από το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη η Εύβοια, που πλήττεται τις τελευταίες ώρες από τις καταιγίδες.

Βροχή τώρα Αθήνα: Βίντεο

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ. Από την κακοκαιρία θα επηρεαστούν σήμερα τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και μέχρι το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ωστόσο, από τις απογευματινές ώρες η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» ξανά την Πελοπόννησο, ενώ έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται και στη δυτική Κρήτη και μέχρι το βράδυ τις δυτικές Κυκλάδες, την αν. Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τα νότια τμήματα της Εύβοιας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ νύχτα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Σημειώνεται ότι για ραγδαία μεταβολή του καιρού έκανε νωρίτερα λόγο και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Καταιγίδες και την Παρασκευή
Για αύριο, Παρασκευή οι περιοχές που θα επηρεάσει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ θα είναι:

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες την ανατολική Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες, μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι αργά το απόγευμα τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τις Σποράδες.

Exit mobile version