Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εκβιασμός – ποδοσφαιριστής: Ζητούσαν 6.000 ευρώ για να «δικαιολογήσουν» 40.000
ΕΛΛΑΔΑ

Εκβιασμός – ποδοσφαιριστής: Ζητούσαν 6.000 ευρώ για να «δικαιολογήσουν» 40.000

Εκβιασμός – ποδοσφαιριστής: Πασίγνωστος πρώην ποδοσφαιριτσής της ΑΕΚ και του Ηρακλή κατήγγειλε εκβιασμό από εφοριακούς και οδήγησε στη σύλληψή τους

Εκβιασμός – ποδοσφαιριστής: Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που αγωνίστηκε στο παρελθόν με τα χρώματα της ΑΕΚ και του Ηρακλή, κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού από στελέχη της Εφορίας, που του ζητούσαν 6.000 ευρώ για να «δικαιολογήσουν» ένα ποσό της τάξης των 40.000 ευρώ, αποκτηθέν το 2013. Μαζί με τους δύο κρατικούς υπαλλήλους, ένας εκ των οποίων είναι προίστάμενος ελεγκτικής υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών στη Βόρειο Ελλάδα και ο άλλος υπάλληλος Εφορίας, συνελήφθη και η λογίστρια του πρώην ποδοσφαιριστή, που έχει το προσωνύμιο «γιατρός».

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, συνελήφθησαν σε πόλη της Βορείου Ελλάδος, ιδιώτης(σ.σ. λογίστρια) και δύο υπάλληλοι Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας. Οι συλλήψεις, συνεχίζει η Αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία απαιτήθηκε το χρηματικό πόσο των 6.000 ευρώ για διευθέτηση φορολογικών υποχρεώσεων και επιβαρύνσεων.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Εκβιασμός – ποδοσφαιριστής: Κατά τους εφοριακούς το ποσό ήταν αδικαιολόγητο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, τα δύο στελέχη της Εφορίας, ήρθαν σε επαφή με τη λογίστρια του πρώην, πολύ καλού, ποδοσφαιριστή, όταν σε έλεγχο που έκαναν σε βάθος χρόνου πιστοποίησαν ένα ποσό της τάξεως των 40.000 ευρώ, το οποίο κατά τους ίδιους δεν μπορούσε να δικαιολογήσει το θύμα. Όπως είπε ο ίδιος ο πρώην ποδοσφαιριστής παρουσίασε όλα τα έγγραφα που κατ’ αυτόν αποδείκνυαν ότι το ποσό δικαιολογείτο πλήρως. Εκείνοι όμως δεν πείθονταν και αρχικά σύμφωνα με την καταγγελία μέσω της λογίστριας απαίτησαν ποσό 7.000 ευρώ, το οποίο στη συνέχεια «κατέβασαν» στα 6.000 ευρώ.

Εργάζεται σε πρακτορείο

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής, ο οποίος εργάζεται σε πρακτορείο ΟΠΑΠ το οποίο παλαιότερα ανήκε σε ολυμπιονίκη της Άρσης βαρών, δεν άντεξε τον εκβιασμό, κατάλαβε τι είχε στηθεί γύρω του και ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Εσωωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος. Η λογίστρια συνελήφθη μετά την παραλαβή του προσημειωμένου χρηματικού ποσό και στη συνέχεια οι «αδιάφθοροι» πέρασαν χειροπέδες στους δύο εφοριακούς. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής ομάδας, δωροληψίας υπαλλήλου, εμπορίας επιρροής – μεσάζοντες και εκβίασης και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ποιος είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής

Ο ποδοσφαιριστής, 43 χρόνων σήμερα, με καταγωγή από τις Σέρρες, αγωνίστηκε στην Ένωση για μια εξαετία (1999-2005) κατακτώντας 2 κύπελλα. Πραγματοποίησε 201 εμφανίσεις, πετυχαίνοντας 50 γκολ και για τον λόγο αυτό βρίσκεται μέσα στους 10 κορυφαίους σκόρερ της ΑΕΚ στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις