Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας – Συνέντευξη Open: Γιατί αποχώρησε στη μέση της πορείας του Πολυτεχνείου
ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗ NOVARTIS – ΑΡΣΑΚΕΙΑΔΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας – Συνέντευξη Open: Γιατί αποχώρησε στη μέση της πορείας του Πολυτεχνείου

Τσίπρας - Συνέντευξη Open: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε γιατί πήγε στην πορεία για το Πολυτεχνείο, αν και δεν έφτασε μέχρι την αμερικανική πρεσβεία.

Τσίπρας – Συνέντευξη Open: Με μια συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open το βράδυ της Τρίτης ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τη συμμετοχή του στην πορεία για το Πολυτεχνείο, αλλά και την αποχώρησή του πριν αυτή ολοκληρωθεί. Καταρχάς, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την έκπληξή του για τον θόρυβο που ξεσήκωσε η παρουσία και η αποχώρησή του, λέγοντας πως η πορεία «δεν είναι μαραθώνιος για να τερματίσεις». Παράλληλα, διευκρίνισε πως δεν πήγε μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ, γιατί «ως πρωθυπουργός δούλεψα για την καλυτέρευση των σχέσεων με τις ΗΠΑ».

Αναφορικά με τη φετινή του παρουσία στο Πολυτεχνείο και την απόσταση που κράτησε από τις εκδηλώσεις όταν ήταν στην κυβέρνηση, δήλωσε: «Εγώ πήγα στο Πολυτεχνείο ως πρωθυπουργός, κατέθεσα στεφάνι ως πρωθυπουργός». Τόνισε, ακόμη, πως ως εν ενεργεία πρωθυπουργός δεν πήγαινε στην πορεία, καθώς αυτή έχει αντιεξουσιαστικό χαρακτήρα και δεν ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα με την παρουσία του. Επιχείρησε, δε, να εμφανιστεί ως ένας πολιτικός που, όταν κατείχε το αξίωμα, δεν έκανε εκείνα που έκαναν οι προκάτοχοί του, αλλά κατέβαινε στον κόσμο.

Τσίπρας – Συνέντευξη Open: «Παλινόρθωση του συστήματος που ευθύνεται για τη χρεοκοπία»

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «παλινόρθωση ενός συστήματος που ευθύνεται για την χρεοκοπία της χώρας». Παράλληλα, έκανε λόγο για «υπερ-δεξιούς υπουργούς», ενώ υποστήριξε ότι το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει κινητοποιήσει τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, χαρακτηρίζοντάς το αστείο και επί της ουσίας αντιπερισπασμό απέναντι στην αδυναμία διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος. «Κανένας πολίτης δεν αισθάνεται ευχάριστα» με την εικόνα των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, είπε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραδεχόμενος ωστόσο το πρόβλημα στην περιοχή.

Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «γελοία» την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα για τις μολότοφ, λέγοντας ότι ήταν επικοινωνιακού χαρακτήρα. Κατά τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η πραγματική πρόθεση δεν ήταν οι μολότοφ, αλλά οι εγκληματίες που δεν πετάνε μολότοφ, οι “μπαχαλάκηδες” που φορούν γραβάτες και κοστούμια». Ειρωνεύτηκε, δε, την κυβέρνηση, απαντώντας σε ερώτηση για τον Ρουβίκωνα. «Δεν έλεγαν ότι θα τον έχουν τελειώσει σε μια βδομάδα, όταν γίνουν κυβέρνηση;» ανέφερε χαρακτηριστικά, καταδικάζοντας ωστόσο κάθε έκνομη ενέργεια.

Οι τράπεζες

Σχετικά με τις τράπεζες ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως δεν τροφοδοτούν την οικονομία, τόνισε, γιατί «έχουν πολλούς σκελετούς στα ντουλάπια τους». Παράλληλα, τόνισε πως από τις 7 Ιουλίου έχουν «εκτραχυνθεί» στο να επιβάλουν υπέρογκες χρεώσεις στους καταναλωτές, γεγονός που το συνέδεσε με την κυβερνητική αλλαγή.

Η υπόθεση Novartis

«Αν είχαμε στήσει την υπόθεση Novartis, θα πήγαινε ο Τζανακόπουλος στον Άρειο Πάγο;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι… Αρσακειάδα. «Δεν γνωρίζαμε τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά, επιχειρώντας να πάρει από πάνω του την ευθύνη για την στοχοποίηση δέκα πολιτικών προσώπων. Παράλληλα, κάλυψε για μια ακόμη φορά τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, επιμένοντας ότι η Novartis είναι ένα σκάνδαλο «εκμαυλισμού γιατρών, δημοσιογράφων και πολιτικών». Ανέφερε επίσης χαρακτηριστικά ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος βρίσκεται σε «δημόσια ταλαιπωρία» για την υπόθεση Novartis.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις