Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Αναρχικοί μπήκαν σε υπόγειο – Έσπασαν την κλειδαριά
ΕΝΝΕΑ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΛ.ΑΣ.

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Αναρχικοί μπήκαν σε υπόγειο – Έσπασαν την κλειδαριά

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Ομάδες αντιεξουσιαστών επέστρεψαν στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ, εννέα ημέρες μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕΟμάδες αντιεξουσιαστών επέστρεψαν στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ, εννέα ημέρες μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στους χώρους του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιεξουσιαστές έσπασαν την κλειδαριά που είχε τοποθετηθεί και πέρασαν στο υπόγειο. «Το στέκι είναι δικό μας», έγραψαν χαρακτηριστικά σε τοίχο του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, όταν υπάλληλοι άκουσαν θορύβους από το υπόγειο του Πανεπιστημίου. Υπενθυμίζεται ότι κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην ΑΣΟΕΕ εντοπίστηκε ένα ολόκληρο επιχειρησιακό «στρατηγείο» για επιθέσεις. Κοντάρια, κουκούλες, και πέτρες ήταν μερικά από τα ευρήματα των Αστυνομικών Αρχών. Την είδηση, ότι αντιεξουσιαστές επέστρεψαν στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ επιβεβαιώνει και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Επιπλέον, αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να εισβάλουν στο Πολυτεχνείο, το βράδυ της Παρασκευής. Περίπου 50 αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να εισβάλουν στο Πολυτεχνείο, αλλά οι ομάδες περιφρούρησης τους απώθησαν. Νωρίτερα, είχε γίνει πορεία προς την ΑΣΟΕΕ. Να σημειωθεί ότι λόγω της πορείας, η Πατησίων ήταν κλειστή. Περίπου 500 άτομα, διαμαρτυρόμενοι για τις εκκενώσεις καταλήψεων στα Εξάρχεια αλλά και την αστυνομική επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ ξεκίνησαν την πορεία τους από την πλατεία Αμερικής προς το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ, στα Εξάρχεια και τις εκκενώσεις καταλήψεων. Επίσης προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στο ύψος της Ρηγίλλης, λόγω πορείας που πραγματοποιούν Κύπριοι διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν στην τουρκική πρεσβεία για την 36η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Λίγες ώρες αργότερα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Το άγριο κλίμα την ημέρα του Πολυτεχνείου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις