Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΥΡΙΖΑ Πολυτεχνείο: Όλοι στην πορεία – Διαδηλωτές γιούχαραν, έριξαν αντικείμενα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ Πολυτεχνείο: Όλοι στην πορεία – Διαδηλωτές γιούχαραν, έριξαν αντικείμενα

ΣΥΡΙΖΑ Πολυτεχνείο: Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Open TV, η ένταση προκλήθηκε ενώ η πορεία ήταν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ ανάμεσα στα μπλοκ του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ Πολυτεχνείο: Το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στην πορεία για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου. Της πορείας του μπλοκ ηγείτο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος φορούσε δερμάτινο μπουφάν, τζιν και αθλητικά παπούτσια. Στο πλευρό του στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν και πολλά στελέχη του κόμματος. Εκεί βρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η Ρένα Δούρου, αλλά και ο Θοδωρής Δρίτσας.  Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια κατά των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην πορεία. Στη συνέχεια τους αποδοκίμασαν έντονα. Αποδέκτες των αποδοκιμασιών ήταν οι Πάνος Σκουρλέτης, Γιάννης Μπαλάφας, Νίκος Φίλης, Νίκος Τόσκας, Θοδωρής Δρίτσας, Στέλιος Παππάς και Θάνος Μωραΐτης.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Antenna, η ένταση ξεκίνησε όταν κάποιος επιτέθηκε φραστικά στον Νίκο Βούτση. Οι ίδιες πληροφορίες αλλά και οι εικόνες που μετέδωσε το κανάλι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκνευρίστηκε τόσο πολύ που άρχισε να χτυπάει κάδους με τα χέρια του. Τελικά η παρουσία της αστυνομίας, αλλά και οι ψυχραιμότερες φωνές που συμμετείχαν στην πορεία ήταν στο σημείο βοήθησαν στο να τελειώσει οι ένταση και το επεισόδιο να μην πάρει έκταση. Νωρίτερα είχε αποχωρήσει από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας, ο οποίος αρχικά είχε τεθεί επικεφαλής του μπλοκ στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

ΣΥΡΙΖΑ Πολυτεχνείο: Δείτε το βίντεο με πλάνα από το ONE Channel

ΣΥΡΙΖΑ Πολυτεχνείο: Ένταση και στο ΑΠΘ

Το Σάββατο φοιτητές που είχαν αποκλείσει την είσοδο της Σχολής, δεν επέτρεψαν αρχικά σε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει προκειμένου να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Επικράτησε ένταση προς στιγμήν με συνέπεια να ανέβουν οι τόνοι και να υπάρξουν σπρωξίματα και αντεγκλήσεις μεταξύ των ατόμων. Όταν τελικά τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάφεραν να καταθέσουν το στεφάνι, οι φοιτητές το πήραν και το κατέστρεψαν.

ΣΥΡΙΖΑ Πολυτεχνείο: Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Λογομαχία μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτών που κατευθυνόταν προς το Πολυτεχνείο σημειώθηκε πριν ξεκινήσει η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πύλη της ΧΑΝΘ, απομακρυσμένοι από τους υπόλοιπους που θα συμμετείχαν στην πορεία. Πολίτες που κατευθύνονταν προς την πολυτεχνική σχολή, και όπως φαίνεται συμμετείχαν στις εκδηλώσεις με άλλες ομάδες, γιούχαραν τους Συριζαίους, λέγοντας πως πέρυσι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει για τις πορείες την ΑΥΡΑ ως μέτρο προστασίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις