Αθήνα

°C

Σάββατο

24

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επέτειος Πολυτεχνείου 2019: Ανοιχτές οι πύλες – Μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου 2019: Ανοιχτές οι πύλες – Μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ

Επέτειος Πολυτεχνείου 2019: Η πορεία της Κυριακής αναμένεται να ξεκινήσει στις 4 μετά το μεσημέρι με το Πολυτεχνείο να κλείνει τις πύλες του στις 13:00.

Επέτειος Πολυτεχνείου 2019: Δεύτερη ημέρα σήμερα των τριήμερων εορτασμών για την επέτειο του Πολυτεχνείου με τις πύλες του ιδρύματος να μένουν ανοιχτές έως τις 9 το βράδυ, την τροχαία να συνεχίζει τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή και την ΕΛ.ΑΣ. να έχει θέσει σε ισχύ το σχέδιο για την αποτροπή επεισοδίων τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την πορεία της Κυριακής προς την πρεσβεία των ΗΠΑ. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Πολυτεχνείου εκτίνονται έως την πλατεία Κάνιγγος και θα επεκταθούν από το μεσημέρι της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Η πορεία της Κυριακής αναμένεται να ξεκινήσει στις 4 μετά το μεσημέρι με το Πολυτεχνείο να κλείνει τις πύλες του στις 13:00. Στις 10 το πρωί στους χώρους του Πολυτεχνείου βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο, που κατέθεσαν στεφάνι.

Επέτειος Πολυτεχνείου 2019: Αντιεξουσιαστές επιχείρησαν αρχικά να προσεγγίσουν την ΑΣΟΕΕ

Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν με συνθήματα μέλη και φίλοι του ΚΚΕ που ήταν στον χώρο. Λίγη ώρα αργότερα στεφάνι κατέθεσε και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Σκουρλέτη ενώ μαζί του ήταν στελέχη του κόμματος όπως ο Παναγιώτης Ρήγας και ο Θοδωρής Δρίτσας. Η αστυνομία από την πλευρά της επιστρατεύει 5.000 αστυνομικούς προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρόθεση ταραξιών να αμαυρώσουν την επέτειο.

Στο σχέδιο που εκπονήθηκε στη σκιά του τεταμένου κλίματος που δημιουργήθηκε μετά την είσοδο των ΜΑΤ στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ οι επιτελείς έχουν λάβει έκτακτα μέτρα για κυβερνητικά κτήρια αλλά και για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κέντρου της Αθήνας προκειμένου να αποφευχθούν και στις δύο περιπτώσεις πιθανές απόπειρες κατάληψης. Το βράδυ της Παρασκευής αντιεξουσιαστές επιχείρησαν αρχικά να προσεγγίσουν την ΑΣΟΕΕ και στη συνέχεια κινήθηκαν προς το Πολυτεχνείο.

Επέτειος Πολυτεχνείου 2019: Για πρώτη φορά θα είναι στους δρόμους και η νεοσύστατη Ομάδα «Δράση»

Ειδικές πρόνοιες έχουν ληφθεί και για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντεξουσιαστές που θα επιχειρήσουν να ανέβουν σε ταράτσες πολυκατοικιών στα Εξάρχεια προκειμένου από εκεί να πετάνε αντικείμενα σε αστυνομικούς. Για το λόγο αυτό θα επιστρατευθούν δύο drones και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ τα οποία θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα η αστυνομία και να αντιδράσει ανάλογα. Παράλληλα, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από κυβερνητικά κτήρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) όπου σημειώθηκαν επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης, για πρώτη φορά θα είναι στους δρόμους και η νεοσύστατη Ομάδα «Δράση» που αντικατέστησε την «ΔΕΛΤΑ». Πενήντα αστυνομικοί, σε πέντε ομάδες των δέκα, που θα επιβαίνουν σε δίκυκλα, θα κινούνται διαρκώς σε όλους τους χώρους του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στα Εξάρχεια, ενώ θα υποστηρίζουν τις ενέργειες των ΜΑΤ. Σημειώνεται ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ έχει δώσει εντολές στου αστυνομικούς που θα πραγματοποιούν περιπολίες να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας, γιατί υπάρχει φόβος για επιθέσεις εναντίον τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις