Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μάρκου για ΑΣΟΕΕ: Επιμένει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το αλυσοπρίονο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάρκου για ΑΣΟΕΕ: Επιμένει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το αλυσοπρίονο

Μάρκου για ΑΣΟΕΕ: Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον «Θέμα 104,6», «η απόφαση της συγκλήτου ήταν αυτή που έβαλε λάδι στη φωτιά».

Μάρκου για ΑΣΟΕΕ: «Οι φοιτητές έκαναν το αυτονόητο, οι φοιτητές οφείλουν να υπερασπίζονται το δεύτερό τους σπίτι», είπε σήμερα, μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου, ο οποίος και χθες στη Βουλή τάχθηκε υπέρ του σπασίματος της πόρτας του Οικονομικού Πανεπιστημίου την περασμένη Δευτέρα. «Τα πανεπιστήμια είναι ένας ζωντανός χώρος», είπε δικαιολογώντας τη στάση των φοιτητών.

Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «η απόφαση της συγκλήτου ήταν αυτή που έβαλε λάδι στη φωτιά». Ο Κωνσταντίνος Μάρκου κατήγγειλε ότι «όλα είναι βάση σχεδίου ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους». Όπως είπε «στο πλαίσιο αυτό υπήρχε αυτή η άστοχη ενέργεια του υπουργείου προστασίας του πολίτη που δυναμίτισε το κλίμα. Πήγε να επιτεθεί εναντίων φοιτητών που πήγαν να υπερασπιστούν το ανοιχτό πανεπιστήμιο».

Μάρκου για ΑΣΟΕΕ: Σκληρή κόντρα για το αλυσοπρίονο…!

Είχε προηγηθεί ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Χήτας που ζήτησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει γιατί «το πανεπιστήμιο ανήκει στα παιδιά μας που παίρνουν το πρωί το αστικό λεωφορείο» για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Ακολούθησε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος που κατηγόρησε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι φλερτάρουν με το μπάχαλο.

«Κύριε Μάρκου, με αφορμή μια δική σας δήλωση, είστε εξαίρετος πανεπιστημιακός, θέλω όμως να πω, ότι με στενοχώρησε η τοποθέτησή σας “καλά έκαναν που σπάσανε τα λουκέτα κάποια ανήσυχα πνεύματα την ώρα που το πανεπιστήμιο ήταν κλειστό”. Η μεγαλύτερη αιτία μπαχαλοποίησης των πανεπιστημίων είναι κάποιοι καθηγητές που αντί να φωτίσουν τη δημοκρατία και τα παιδιά μας, επέτρεψαν να γίνουν τα πανεπιστήμια άνδρα ανομίας. Θα ήθελα να πάρετε πίσω τη δήλωσή σας αυτή κύριε Μάρκου, γιατί τα πανεπιστήμια ανήκουν στα παιδιά μας που παίρνουν το πρωί το αστικό λεωφορείο για να πάνε στο πανεπιστήμιο», είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Χήτας.

Υπερασπίστηκαν το δικαίωμα τους να μπαίνουν στο σπίτι τους

«Θα συμφωνούσαμε αν στενοχωριόσαστε γιατί έκλεισε η Σύγκλητος το πανεπιστήμιο. Όχι γιατί οι φοιτητές έκαναν το καθήκον τους. Τότε θα συμφωνούσαμε», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου. «Είναι προφανές ότι είναι αδύνατο να συμφωνήσουμε γιατί το να κλείσει το πανεπιστήμιο εσείς το θεωρείτε θεμιτό. Εμείς θεωρούμε ότι το κλειστό πανεπιστήμιο είναι το πιο τραγικό συμπέρασμα και η πιο τραγική κατάληξη μιας διαδικασίας. Και με αυτή την έννοια, η άποψή μου είναι ότι καλά έκαναν. Υπερασπίστηκαν το δικαίωμα τους να μπαίνουν στο σπίτι τους, οι φοιτητές- όχι οι μπαχαλάκηδες- οι φοιτητές του πανεπιστημίου και ταυτόχρονα οφείλω να τους συγχαρώ γιατί στάθηκαν αντάξιοι του πνεύματος των ημερών. Να λυπάστε όταν κλείνουν τα πανεπιστήμια, όχι όταν ανοίγουν. Ανακαλέστε λοιπόν εσείς, γιατί η σύγκλητος έκλεισε το πανεπιστήμιο και αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και δυναμίτισε και το κλίμα, και πολύ φοβούμαι μήπως δούμε χειρότερα τις επόμενες ημέρες».

«Είστε αμετανόητοι», σχολίασε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος και προσέθεσε: «Αυτά που ακούσαμε, από τον κ. Μάρκου, με τα αλυσοπρίονα, αυτά που έχουμε ακούσει -όσο και αν φωνάζει ο κ. Λάππας ότι δεν το είπε- για τις μολότοφ, έχουμε μάτια, έχουμε αυτιά και μπορούμε να κατανοήσουμε τι ειπώθηκε. Πριν από λίγο ήμασταν στο Σκάι παρέα με τον κ. Μπαλάφα ο οποίος είπε ότι το ρόπαλο δεν είναι και καλάσνικοφ. Να σας θυμίσω ότι ο Κοτζαμάνης με ρόπαλο χτύπησε τον Γρηγόρη Λαμπράκη και τον σκότωσε. Πραγματικά αναρωτιέμαι: Πού πάτε; Τι λέτε; Έχετε κόψει κάθε σχέση με την κοινή λογική; Γιατί φλερτάρετε διαρκώς με το μπάχαλο; Ιδεολογικοποιείτε το μπάχαλο;».

Τι λέει φοιτητής για τα επεισόδια
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις