Ασπρίγια – Τσιλαβέρτ: Αποκάλυψη για δολοφονία του τερματοφύλακα της Παραγουάης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ασπρίγια – Τσιλαβέρτ: Αποκάλυψη για δολοφονία του τερματοφύλακα της Παραγουάης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Ασπρίγια - Τσιλαβέρτ: «Ζητάμε να μας δώσεις εξουσιοδότηση για να σκοτώσουμε τον Τσιλαβέρτ», ήταν η απίστευτη ατάκα που άκουσε ο Κολομβιανός από τα χείλη εμπόρου ναρκωτικών.

13.11.2019 | 14:00

Ασπρίγια – ΤσιλαβέρτΣε μια σοκαριστική αποκάλυψη προέβη ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της Κολομβίας, Φαουστίνο Ασπρίγια, σε ντοκιμαντέρ για τη ζωή του. Πιο συγκεκριμένα, ο 50χρονος άσος αποκάλυψε μια ιστορία από το μακρινό 1997 και αφορούσε τον τερματοφύλακα της Εθνικής Παραγουάης, Χοσέ Τσιλαβέρτ.

Ο Κολομβιανός επιθετικός είχε μια ιδιαίτερα έντονη αψιμαχία σε αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ 1998 με τον εν λόγω πορτιέρο, γεγονός που οδήγησε στην αποβολή τους από την αναμέτρηση. Έτσι λίγο αργότερα, στο ξενοδοχείο της ομάδας, ένας έμπορος ναρκωτικών, γνωστός ως Χούλιο Φιέρο, τον πλησίασε και του είπε επί λέξει: «Ζητάμε να μας δώσεις εξουσιοδότηση για να σκοτώσουμε τον Τσιλαβέρτ». Το σοκ που υπέστη ο Ασπρίγια ήταν μεγάλο, ωστόσο δίχως να διστάσει να φέρει αντίρρηση σε έναν τέτοιο άνθρωπο του υποκόσμου απάντησε: «Πώς σου ήρθε αυτό; Είσαι τρελός, στο ποδόσφαιρο αυτό που γίνεται στο γήπεδο μένει στο γήπεδο», απάντηση που εν πολλοίς έσωσε τη ζωή του 54χρονου σήμερα πρώην τερματοφύλακα, ο οποίος είχε μπει στο στόχαστρο ώστε να βγει «από τη μέση».

Ο Κολομβιανός Εσκομπάρ δεν είχε την ίδια τύχη το 1994

Ο Αντρές Εσκομπάρ ήταν διεθνής Κολομβιανός ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνιζόταν στη θέση του αμυντικού. Ο Εσκομπάρ δολοφονήθηκε ύστερα από τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ του 1994. Πιστεύεται πως η δολοφονία του υπήρξε εκδίκηση για την απώλεια κερδών από στοιχηματικές δραστηριότητες ισχυρών καρτέλ της χώρας, καθώς θεωρήθηκε υπεύθυνος για τον αποκλεισμό της Κολομβίας από την φάση των 16.

Exit mobile version