Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νοτοπούλου: «Ο ανθρωπισμός δεν σταματάει πουθενά»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νοτοπούλου: «Ο ανθρωπισμός δεν σταματάει πουθενά»

Νοτοπούλου: «Δεν υπάρχει "ταβάνι" για καμία χώρα στην υποδοχή προσφύγων όσο συνεχίζεται ο πόλεμος»

Νοτοπούλου: Η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι ίσως το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα της ελαφρότητας με την οποία αντιμετωπίζει εν γένει ο ΣΥΡΙΖΑ το μεταναστευτικό πρόβλημα. Πιστή στη γραμμή της γενικολογίας, που σου επιτρέπει και να έχεις άγνοια επί το θέματος και να μένεις πιστός στις «ανθρωπιστικές αξίες», παραχώρησε συνέντευξη στο Radio North 98. Σε σχετικό ερώτημα για τα όρια της χώρας στο μεταναστευτικό δήλωσε: «Όριο αντοχής της κοινωνίας σίγουρα υπάρχει, όπως υπάρχει και όριο οικονομικής αντοχής της χώρας, αλλά δεν… ποσοτικοποιείται! Δεν υπάρχει “ταβάνι” για καμία χώρα στην υποδοχή προσφύγων όσο στην Μέση Ανατολή συνεχίζεται πόλεμος. Πρέπει σίγουρα να υπάρχει ισοκατανομή στις ευρωπαϊκές χώρες. Πως ποσοτικοποιείς το όριο; Πώς το οριοθετείς; Βάζεις όρια στα θαλάσσια σύνορά σου; Αυτά είναι ανοησίες. Ο ανθρωπισμός δεν σταματάει πουθενά

Ερωτώμενη για την οικονομική διαχείριση, παραδέχθηκε εκ των υστέρων ότι τα χρήματα θα έπρεπε να πηγαίνουν στο αρμόδιο υπουργείο και όχι στις ΜΚΟ. «Τα χρήματα για τη διαχείριση του προσφυγικού θα έπρεπε να πηγαίνουν απ` ευθείας σε ένα υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής και όχι στις ΜΚΟ. Είναι πολιτική της Ε.Ε. Δεν ήμουν σ’ αυτό το υπουργείο. Πάντα έχεις λόγο, πάντα διαμορφώνεις, ξέρετε πως η χώρα μας ήταν σε όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις ο αδύναμος κρίκος. Χωρίς όμως να υποχρεωθούμε σε… οπισθοχώρηση σ` αυτά που προτείναμε, όπως κάνει η ΝΔ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νοτοπούλου: Άλλο Μπάρμπεκιου, άλλο όσιο Παστίτσιος

Τέλος, στην παρατήρηση πως  ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφορετική στάση στη χλεύη του θρησκευτικού αισθήματος Μουσουλμάνων με ένα μπάρμπεκιου και άλλη στάση στη χλεύη του θρησκευτικού αισθήματος των Χριστιανών σε περιπτώσεις όπως αυτή του όσιου… Παστιτσίου, υπογράμμισε: «Δεν έχω την ίδια εκτίμηση σε σχέση με τις καταδίκες, και ενώ υπάρχουν και οι προσωπικές πεποιθήσεις του καθενός, είναι διαφορετικές όμως οι πολιτικές τοποθετήσεις, με την αγωνία εν μέσω προσφυγικής κρίσης, να στραφούν κάποιοι ενάντια σε άλλους ανθρώπου».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις