Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κινέζος πρόεδρος Αθήνα: Το «κλειστό» γεύμα και οι 12 προσωπικότητες υψίστης σημασίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κινέζος πρόεδρος Αθήνα: Το «κλειστό» γεύμα και οι 12 προσωπικότητες υψίστης σημασίας

Κινέζος πρόεδρος Αθήνα: Σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας θα παραθέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Κινέζος πρόεδρος Αθήνα: Μεσημεριανό «κλειστό» γεύμα, με τη συμμετοχή 12 ιδιαίτερων προσκεκλημένων, παραθέτει, σύμφωνα με πληροφορίες του «protothema.gr», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Αθήνα για την υπογραφή δεκαέξι συμφωνιών επιχειρηματικού, κυρίως, ενδιαφέροντος. Το γεύμα, που πραγματοποιείται στον Διόνυσο, στην περιοχή της Ακρόπολης, αποτελεί σαφώς μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό, αλλά και ουσία, καθότι οι καλεσμένοι δεν έχουν επιλεγεί τυχαία, σηματοδοτώντας τις επενδύσεις και τις σχέσεις της νέας εποχής μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο γεύμα, από επιχειρηματικής πλευράς, συμμετέχουν:

-Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής
-Μελίνα Τραυλού, εφοπλίστρια
-Λασκαρίδης Παύλος, εφοπλιστής
-Μιχάλης Λεμπιδάκης, Πλαστικά Κρήτης
-Γιάννα Αγγελόπουλου, επιχειρηματίας και πρόεδρος της Επιτροπής 2021
-Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, επένδυση στο Costa Navarino

Κινέζος πρόεδρος Αθήνα: Το βασικότερο θέμα προς συζήτηση

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και από τις δυο χώρες είναι, μεταξύ άλλων, ο κλάδος του τουρισμού αλλά και ο ναυτιλιακός κλάδος, με τις Κινεζικές επενδύσεις να εστιάζουν, όπως όλα δείχνουν, στους εν λόγω τομείς. Ενδεικτικό πως η Costa Navarino αποτελείται από πέντε ξεχωριστές περιοχές τουριστικής ανάπτυξης σε συνολική έκταση 10.000 στρεμμάτων, που περιλαμβάνουν ξενοδοχεία 5 αστέρων, συνεδριακά κέντρα και πολυτελείς κατοικίες, όπου υπολογίζεται ότι έχουν επενδυθεί συνολικά κεφάλαια ύψους 600 εκατ. ευρώ, ενώ στην επόμενη φάση περιλαμβάνει γήπεδα γκολφ και νέες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και τις κατοικίες, που υπολογίζονται στα 250 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετέχουν:

– Ο κύριος Θάνος Δημόπουλος, πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
– Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
– Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
– Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας.
– Η Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου, διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις