Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλειστοί δρόμοι Αθήνα τώρα: Ο Κινέζος πρόεδρος στην Ελλάδα – Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστοί δρόμοι Αθήνα τώρα: Ο Κινέζος πρόεδρος στην Ελλάδα – Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κλειστοί δρόμοι Αθήνα τώρα: Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα έως τις 12 Νοεμβρίου πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Κλειστοί δρόμοι Αθήνα τώρα: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα, σύμφωνα με την αστυνομία, στο κέντρο της Αθήνας και τον Πειραιά, λόγω της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ. Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν το πρωί, το μεσημέρι και τις απογευματινές ώρες στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στον Πειραιά μόνο το απόγευμα. Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα αναπτυχθούν για την διαχείριση της κυκλοφορίας.

Όσον αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά θα πραγματοποιηθούν λόγω της επίσκεψη του προέδρου της Κίνας με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις της Cosco.  Ο Κινέζος Πρόεδρος, τον οποίο υποδέχτηκε χθες ο ΥΠ.ΕΞ, Νίκος Δένδιας, θα καταθέσει, σήμερα το πρωί στις 09:50, στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και αμέσως μετά θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα υπάρξει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Οι δύο άνδρες θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες και στη συνέχεια ο κ. Τζινπίνγκ θα αναχωρήσει για να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τζινπίνγκ: Μέγαρο Μαξίμου, γεύμα και λιμάνι Πειραιά

Στις 11:10 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Κινέζου ηγέτη με τον Ελληνα πρωθυπουργό, όπου στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Θα ακολουθήσει γεύμα προς τιμήν του Τζινπίνγκ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ στις 16:30 θα επισκεφθούν, συνοδεία των συζύγων τους, τις εγκαταστάσεις της εταιρείας COSCO στο Νέο Ικόνιο Περάματος (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά / Piraeus Container Terminal).

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας για τον Κινέζο πρόεδρο, ολοκληρώνεται στις 19:00 με το επίσημο δείπνο, που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλος, προς τιμήν του Κινέζου ομολόγου του στο Προεδρικό Μέγαρο. Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 10:30 ο κ. Σι Τζινπίνγκ, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Caravel.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις