Αφράτη ομελέτα συνταγή: Το μυστικό για να φτιάξεις τα αυγά όπως πρέπει

PLUS

Αφράτη ομελέτα συνταγή: Το μυστικό για να φτιάξεις τα αυγά όπως πρέπει

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Αφράτη ομελέτα συνταγή: Μια πολύ γρήγορη και νοστιμότατη λύση στην πείνα σας, δεν είναι άλλη από την λατρεμένη και χορταστική ομελέτα.

09.11.2019 | 15:17

Αφράτη ομελέτα συνταγή: Μια ομελέτα, με το βρετανικό της στιλ, πρέπει να είναι βελούδινη, να έχει αέρινη υφή και πολύ απαλή γεύση σε κάθε μπουκιά. Συμβουλευτήκαμε τον διάσημο σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ και προσθέσαμε ένα μυστικό υλικό που ανακαλύψαμε πως θα κάνει ακόμη πιο αέρινη την ομελέτα σας. Εκτός από μια ιδέα γάλα, προσθέσαμε και λίγη σόδα.

Υλικά

4 αυγά
4 κουταλιές σόδα
¼ του φλιτζανιού γάλα
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές βούτυρο
4-5 chives ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα κομμάτια το βούτυρο με το αυγά, χωρίς να τα χτυπήσουμε σε ένα κατσαρολάκι και πάνω στη φωτιά

Με μια σπάτουλα ξεκινάμε να ανακατεύουμε, ζωηρά και χωρίς να σταματάμε, ώσπου να αρχίσει το μείγμα να πάψει να είναι διαυγές και να αρχίσει να σφίγγει.

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι για μερικά δευτερόλεπτα από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα και στη συνέχεια το επαναφέρουμε πάνω στο μάτι, ανακατεύοντας και πάλι διαρκώς.

Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά, προσθέτοντας προς το τέλος το γάλα και τη σόδα. Ανακατεύουμε καλά.

Ψιλοκόβουμε τα chives και τα προσθέτουμε στην ομελέτα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Σερβίρουμε ζεστή, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή με συνοδεία λαχανικών και μανιταριών.

Αφράτη ομελέτα συνταγή: Μία άλλη εκδοχή

Αν θέλεις η ομελέτα σου να γίνεται αφράτη και να μοιάζει με αυτή που τρως στα εστιατόρια τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το μπλέντερ σου. Ρίξε δύο αυγά, 1 κουταλιά της σούπας γάλα, αλάτι και πιπέρι μέσα στο μπλέντερ σου και χτύπα τα για ένα λεπτό. Στο μεταξύ λιώσε σε μέτρια φωτιά 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίξε μέσα την ομελέτα σου. Πασπάλισε, όταν είναι έτοιμη η ομελέτα, με λίγο τριμμένο τυρί και δίπλωσέ την στη μέση. Άφησε το τυρί να λιώσει για μερικά δευτερόλεπτα και σέρβιρε την ομελέτα αμέσως.

Exit mobile version