Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: Η ληστεία που οδήγησε στη σύλληψη των τρομοκρατών
ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΡΣΙΩΤΗ

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: Η ληστεία που οδήγησε στη σύλληψη των τρομοκρατών

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: Ο τραυματισμός του 41χρονου, φέρεται να συνέβη τη νύχτα της 21ης Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας, λίγα μέτρα από το σπίτι όπου φύλαγαν τον οπλισμό.

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: Ο τυχαίος τραυματισμός από όπλο του 41χρονου συλληφθέντα ως μέλους της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας” και καταδικασθέντος στο παρελθόν για συμμετοχή στον “Επαναστατικό Αγώνα”, ήταν το καταλυτικό στοιχείο, σύμφωνα με πληροφορίες, που οδήγησε την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στα ίχνη της οργάνωσης που αποτελούσε έναν διαρκή φόβο για τους αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο τραυματισμός του 41χρονου, φέρεται να συνέβη τη νύχτα της 21ης Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας με συμμετοχή του ίδιου και του 46ρονου συνεργού του που καταζητείται, σε κατάστημα τυχερών παιγνιδιών, λίγα μέτρα από το σπίτι όπου φύλαγαν τον οπλισμό, επί της ίδιας οδού (!) της 17ης Νοέμβρη στο Χολαργό! Σε εκείνη τη ληστεία δύο άνδρες με κουκούλες στα κεφάλια και βαρύ οπλισμό είχαν εισβάλει στο κατάστημα και είχαν αρπάξει χρηματικό ποσό από τα ταμεία, χρήματα τα οποία χρησιμοποιούσαν για την ενοικίαση του οικήματος και για τις λειτουργικές ανάγκες της οργάνωσης “Επαναστατική Αυτοάμυνα”.

Σε κάποια στιγμή, όπως αναφέρει Το Βήμα, το όπλο που κρατούσε στα χέρια του ο 46χρονος, γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο με πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια από τις καταλήψεις κτηρίων στα Εξάρχεια, που εκκενώθηκαν πρόσφατα, εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα τραυμάτισε τον 41χρονο ο οποίος είχε αποφυλακιστεί το 2018 μετά από κάθειρξη για συμμετοχή στον “Ε.Α.” των Μαζιώτη-Ρούπα.

Εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα

Οι δύο άνδρες προσπάθησαν να εξαφανίσουν όλα τα πειστήρια που άφηναν πίσω τους, ενώ εγκατέλειψαν και τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν και ήταν “απαλλοτριωμένη” από την περιοχή της Πεύκης, στις 11 Οκτωβρίου. ‘Ομως, η Αστυνομία, υποψιάστηκε κάτι περισσότερο από μια απλή ληστεία ποινικών σε αυτή την περίπτωση. Ταυτοποιήθηκαν στοιχεία που προέκυψαν με του 41χρονου τα οποία υπήρχαν ήδη από τη σύλληψή του του 2010 μαζί με Μαζιώτη-Ρούπα και άλλους ομοϊδεάτες του στην “τράπεζα” της Αντιτρομοκρατικής και των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

Από εκείνη τη στιγμή η αντιτρομοκρατική μπήκε στα ίχνη του 41χρονου, έγινε σκιά του και είδε όλες τις κινήσεις και τις επισκέψεις στο οίκημα της οδού 17ης Νοέμβρη στον Χολαργό.

Αποφασίστηκε η έφοδος στο κατάστημα του Χολαργού

Όταν οι αστυνομικοί πείστηκαν ότι είχαν μπροστά τους μέλη της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας” που μόνο από τύχη δεν είχε αφήσει νεκρό αστυνομικό πίσω της μετά τα χτυπήματα με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών των ΜΑΤ, αποφάσισαν την έφοδο στο διαμέρισμα και τη σύλληψη των ανδρών που βρέθηκαν μέσα. Εκεί βρήκαν τα καλάσνικοφ, ένα από τα οποία ήταν και το όπλο-<<ταυτότητα>> της οργάνωσης στα χτυπήματα των οποίων αναλάμβανε την ευθύνη με προκηρύξεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις