Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

01

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: «Επαναστατική Αυτοάμυνα» έδειξαν τα καλάσνικοφ
ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΡΣΙΩΤΗ

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: «Επαναστατική Αυτοάμυνα» έδειξαν τα καλάσνικοφ

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: Στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» ανήκει το οπλοστάσιο που εντοπίστηκε μετά την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διαμέρισμα - γιάφκα επί της οδού 17ης Νοέμβρη 57 στον Χολαργό.

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: Την “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, την οργάνωση, η οποία από το 2014, εξαπέλυε επιθέσεις με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών, πρεσβειών ξένων χωρών στην Αθήνα και κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη, εξαρθρώνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη μεγάλη επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η βεβαιότητα ότι οι συλληφθέντες ανήκουν στην οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, η οποία με προκηρύξεις έχει αναλάβει την ευθύνη γι αυτές τις επιθέσεις, οι οποίες τυχαία δεν είχαν θύματα αστυνομικούς των ΜΑΤ, προέκυψε  συν τοις άλλοις και από τα αποτελέσματα της βαλλιστικής συγκριτικής εξέτασης που έγινε στα πέντε καλάσνικοφ που βρέθηκαν σε σπίτι της οργάνωσης.

Το ένα από αυτά έχει χρησιμοποιηθεί σαν “ταυτότητα” της οργάνωσης, σε τέσσερις επιθέσεις με πυροβολισμούς, αρχής γενομένης από την 25η Μαΐου 2014, ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών, εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα.

Είχε τραυματιστεί αστυνομικός

Επίσης έχει γίνει η  ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στο Κολωνάκι, η  ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας των  ΜΑΤ, που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, όπου και τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Επίσης με αυτό το καλάσνικοφ τα μέλη της οργάνωσης πυροβόλησαν   στις 6-11-2017, εναντίον Διμοιρίας των ΜΑΤ, που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα. Σημειώνεται, από την Αστυνομία,  ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού, που εκτελούσε χρέη σκοπού επί της Βασ. Σοφίας, σχεδόν απέναντι από τη Βουλή των Ελλήνων.

Το όπλο της ληστείας στον Χολαργό

Επίσης σε βαλλιστική σε όπλο, που βρέθηκε σε κατοικία επί της οδού 17ης Νοέμβρη 57, στον Χολαργό, έχει προκύψει ταύτιση ενός πολεμικού τυφεκίου με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό.

Δύο συλλήψεις για τρομοκρατία

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών αντίστοιχα, και μία 39χρονη, για παράβαση του Νόμου περί όπλων εκείνη, έχουν διενεργηθεί δεκατρείς  κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί για εξέταση δεκαπέντε 15 άτομα και έχει κατασχεθεί σημαντικός αριθμός όπλων και εκρηκτικών.

Οι δύο άντρες κατηγορούνται  για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία.  Για τις ίδιες ενέργειες κατηγορείται και τρίτος  άντρας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείται. Ειδικότερα, μετά από συστηματική έρευνα, διακριβώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η εμπλοκή της ομάδας  στη ληστεία που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Ο 41χρονος είχε συλληφθεί ως μέλος του “Επαναστατικού Αγώνα”

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, την 12-02-2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017 υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής [τρία (3) έτη, έξι (6) μήνες και είκοσι έξι (26) ημέρες], σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.

Στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου όπου εξεταζόταν η υπόθεση δράσης του “Επαναστατικού Αγώνα”, της οργάνωσης στην οποία μέλη ήταν οι Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα, ο συλληφθείς για την “Επαναστατική Αυτοάμυνα” ήταν  σύντομος.

Έδωσε τότε βάρος στο γεγονός ότι ουδέποτε έκρυψε την πολιτική του ταυτότητα, αναφερόμενος στη συμμετοχή του σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως συγκεντρώσεις και πορείες. Έκανε λόγο για εκτεταμένα σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια κατά την περίοδο που ακολούθησε τη σύλληψή του.

Όσον αφορά τις συναντήσεις του με άλλους κατηγορούμενους λίγες μέρες πριν από τη σύλληψή του, για τις οποίες είχε μιλήσει στην κατάθεσή του  αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής, σχολίασε πως ο μάρτυρας “προσπαθεί να δώσει σε καθημερινές συμπεριφορές, όπως οι κοινωνικές συναντήσεις, συνωμοτικό χαρακτήρα”.

Εξάσκηση στη σκοποβολή στον Υμηττό

Η αντιτρομοκρατική πριν από την εξάρθρωση του “Επαναστατικού Αγώνα” παρακολουθούσε τους ύποπτους, πιστοποιούσε συναντήσεις τους σε δασική περιοχή στον Υμηττό και στη συνέχεια μέσα στο σκοτάδι οι αστυνομικοί άκουγαν πυροβολισμούς, που γι αυτούς ήταν εξάσκηση των τρομοκρατών στη σκοποβολή! Στη συνέχεια είχαν βρει και τενεκέδες-στόχους κατατρυπημένους από τις σφαίρες.

Τι έχει κατασχεθεί ως τώρα

Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:

1. Πέντε (5) πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ

2. Ένα (1) υποπολυβόλο

3. Δύο (2) τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα

4. Δύο (2) πυροβόλα πιστόλια

5. Τέσσερεις (4) χειροβομβίδες δακρυγόνου CS

6. Έξι (6) κοινοί πυροκροτητές

7. Εννέα (9) ηλεκτρικοί πυροκροτητές

8. Δύο (2) αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές

9. Ένα (1) τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)

10. Δύο (2) φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα

11. Τρεις (3) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας

12. Τρία (3) σώματα χειροβομβίδας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις