Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επεισόδια Εξάρχεια: Τραυματίστηκε αστυνομικός, “βροχή” από μολότοφ τη νύχτα
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια Εξάρχεια: Τραυματίστηκε αστυνομικός, “βροχή” από μολότοφ τη νύχτα

Επεισόδια Εξάρχεια: Ένταση επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης στα Εξάρχεια, όπου σημειώθηκε νέα επίθεση κατά αστυνομικών με ρίψη μολότοφ.

Επεισόδια Εξάρχεια: Οι άγριες επιθέσεις με πέτρες, άλλα αντικείμενα και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας συνεχίστηκαν και χθες τη νύχτα με στόχο αυτή τη φορά την ομάδα ΔΙΑΣ που συνόδευε κλούβα των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, κοντά στα γραφεία του ΚΙ.ΝΑΛ.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από τις σφοδρές επιθέσεις των κουκουλοφόρων υπέστη εγκαύματα ένας αστυνομικός κι ένας συνάδελφός του τραυματίστηκε. Και οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές δέκα έξι ατόμων εκ των οποίων συνελήφθη ένας με την κατηγορία της επίθεσης κατά αστυνομικών. Η νέα επίθεση, που εντάσσεται από τους επιτελείς της Αστυνομίας στις βίαιες  αντιδράσεις που  ξεκίνησαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα μετά την εκκένωση της κατάληψης του κτιρίου κοντά στην ΑΣΟΕΕ, κτίριο που χρησιμοποιούσαν αντιεξουσιαστές ως ορμητήριο επιθέσεων,  εκδηλώθηκε στις 10 και 15 χθες τη νύχτα, στη διασταύρωση των οδών Μεθώνης και Χαρ. Τρικούπη.

Την ώρα εκείνη, αλλαγή της βάρδιας των Διμοιριών των ΜΑΤ, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, συνόδευαν μια κλούβα με αστυνομικούς η οποία μόλις είχε αποχωρήσει από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Οι αστυνομικοί, δέχθηκαν σφοδρή επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων, που ξεπετάχτηκαν από τις οδούς Μεθώνης και Ερεσσού. Ακολούθησε βροχή από πέτρες και βόμβες μολότοφ και κάποια στιγμή κατάφεραν να ρίξουν από τη μοτοσικλέτα δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, στους οποίους συνέχισαν να ρίχνουν μολότοφ ακόμη και όταν ήταν πεσμένοι στο έδαφος.

Αστυνομικός με εγκαύματα

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ένας αστυνομικός υπέστη εγκαύματα και ο άλλος τραυματίστηκε από τις πέτρες και την πτώση. Αστυνομικοί ξεκίνησαν το κυνηγητό στους γύρω δρόμους  και προσήγαγαν στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας συνολικά 16 άτομα. Όπως προαναφέρθηκε ένα από αυτά συνελήφθη και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.

Κοντά τα μεσάνυχτα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, προχώρησε σε δήλωση στην οποία κάλεσε την κυβέρνηση να περάσει από τα λόγια στα έργα. «Η κυβέρνηση πρέπει πια να περάσει από τα λόγια στις πράξεις», δήλωσε ο κ.  Παύλος Χρηστίδης και συνέχισε: «Οι δολοφονικές επιθέσεις δεν σταματούν κι από τύχη δεν θρηνήσαμε ζωές. Αρκετά», κατέληξε. Για τους δύο αστυνομικούς είπε ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους και θα ξεπεράσουν τα προβλήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις