Αθήνα

°C

kairos icon

ΤΕΤΑΡΤΗ

27

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γιαννούλης χοιρινό – μπάρμπεκιου: Θα ξαναέκανα την ίδια δήλωση, στην πλήρη ανάπτυξή της
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννούλης χοιρινό – μπάρμπεκιου: Θα ξαναέκανα την ίδια δήλωση, στην πλήρη ανάπτυξή της

Γιαννούλης χοιρινό - μπάρμπεκιου: Στην ερώτηση αν θα ξανάλεγε όσα είπε προχθές στη Βουλή ξεσηκώνοντας θύελλα, ο κ. Γιαννούλης απάντησε "ναι", κατηγορηματικά.

Γιαννούλης χοιρινό – μπάρμπεκιου: Θα επαναλάμβανε τη δήλωσή του για το μπάρμπεκιου κοντά σε δομές φιλοξενίας προσφύγων δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, παρά το σάλο που προκάλεσαν οι θέσεις του. Μάλιστα, μιλώντας στον Σκάι, ο κ.Γιαννούλης, υποστήριξε ότι κινήσεις όπως αυτή που έχει προαναγγελθεί για την Κυριακή για διαμαρτυρία μετά χοιρινού και αλκοόλ έξω από τη δομή των Διαβατών, υποστήριξε ότι σύμφωνα με το νόμο Καστανίδη αποτελεί πράγματι ποινικό αδίκημα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που υποκινούν τη ρατσιστική βία.

Στην ερώτηση αν θα ξανάλεγε όσα είπε προχθές στη Βουλή ξεσηκώνοντας θύελλα, ο κ. Γιαννούλης απάντησε κατηγορηματικά. «Όπως σας βλέπω και με βλέπετε» για να συμπληρώσει ότι θα τα ξανάλεγε, αλλά στην πλήρη ανάπτυξη του σκεπτικού του. Πρόσθεσε ότι δεν μίλησε ποτέ για απαγόρευση του χοιρινού, ενώ απαντώντας στην παρατήρηση ότι ενδεχομένως με τη δήλωσή του να μεγαλοποίησε τη συμπεριφορά λίγων γραφικών, απάντησε ότι «η γραφικότητα δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα είναι η σπίθα από την οποία θα προκληθεί πυρκαγιά».  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς σχετικά, επανέλαβε ότι εκείνος και η σύζυγός του δέχονται απειλές μετά τις δηλώσεις του για το μπάρμπεκιου.

Ο Γιαννούλης στον ΣΚΑΙ

Γιαννούλης χοιρινό: Λίγο μετά τον σάλο, ο βουλευτής έκανε και ανάρτηση στο Facebook

Σε μακροσκελή του ανάρτηση, στο Facebook, ο κ. Γιαννούλης τόνισε ότι «δεν πρόκειται να φοβηθεί ή να σταματήσει τον φασίστα να τον λέει φασίστα, τον σκοταδόψυχο / σκοταδόψυχο και τον σαδιστή /σαδιστή». «Σκέφτηκα πάρα πολύ για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να μιλήσω για αυτό που γίνεται από προχθές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυρίως, αλλά και σε προσωπικούς και οικογενειακούς χώρους. Καταχράστηκα και πιστώθηκα ή χρεώθηκα, δυσανάλογη προβολή και δημοσιότητα. Είναι πολλοί που θεωρούν ότι αυτό είναι πάντα καλό. Ακόμη και το να σε βρίζουν ή να σε απειλούν.

Εγώ δεν έμαθα να ζω έτσι ούτε να σκέφτομαι έτσι. Ότι έγινε,παρά το γεγονός ότι δεν το επιδίωξα, πηγάζει από την δυστυχία και την δυσκολία εκατοντάδων ανθρώπων που ίσως δεν καταφέρνουν να μάθουν ότι μιλάμε για αυτούς. Όταν κλείνουν τα μάτια τους μπορεί να ταξιδεύουν στα σπίτια και το βιός που άφησαν. Να έχουν αγωνία και πίκρα για το τι θα γίνουν τα παιδιά τους μεγαλώνοντας από εδώ και από εκεί. Πως και πότε θα τελειώσει αυτό το ταξίδι.

Δεν το θεωρώ δίκαιο και τους οφείλω τουλάχιστον την υποχρέωση να πω σε όλους όσοι συνεχίζουν να βρίζουν και να απειλούν εμένα και εμμέσως αλλά εξίσου χυδαία και απάνθρωπα όλους τους πρόσφυγες, ότι δεν πρόκειται να φοβηθώ ή να σταματήσω τον φασίστα να τον λέω φασίστα, τον σκοταδόψυχο / σκοταδόψυχο και τον σαδιστή /σαδιστή.

Επειδή όμως συνήθως οι δειλοί και οι θρασείς, επιλέγουν να σε πληγώσουν με ότι αγαπάς, τους προειδοποιώ ότι κάθε νέα απειλή ή το παραμικρό να συμβεί σε οποιονδήποτε εκτός εμού, δεν θα μείνει απλά μια ανάρτηση κοινωνικού δικτύου. Στην ζωή μας μάθαμε να αγαπάμε και να προσφέρουμε ότι μπορούμε και ότι αντέχουμε. Δεν είμαστε ήρωες αλλά τιμούμε και υποκλινόμαστε στον ηρωισμό όσων δεν έχουν φωνή και γινόμαστε η δική τους. Παιδιά μας όλα τα παιδιά του κόσμου είχε πει ο Ραφαηλίδης. Δεν απάντησα σε βαριές κουβέντες κατάρες και βρισιές. Μέχρι εκεί…».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις