Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Κίνα: Επέστρεψε ο πρωθυπουργός, ανέβασε selfie από το πιλοτήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Κίνα: Επέστρεψε ο πρωθυπουργός, ανέβασε selfie από το πιλοτήριο

Μητσοτάκης - Κίνα: Στην Αθήνα επέστρεψε μετά την επίσκεψή του στην Κίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης – Κίνα: Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την τετραήμερης επίσκεψης του στην Κίνα. Ο κ. Μητσοτάκης, θέλοντας να πει το δικό του «ευχαριστώ» στο πλήρωμα και τους πιλότους του αεροσκάφους για το ταξίδι που είχε, έβγαλε μία φωτογραφία μαζί τους την οποία ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. «Άφιξη στην Αθήνα μετά από ολονύχτια πτήση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εξαιρετικούς πιλότους μας και το πλήρωμα», ήταν η λεζάντα της selfie που ανέβασε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός πήγε στη Σαγκάη έχοντας ως προτεραιότητα να επανασυστήσει την Ελλάδα στην αγορά της Κίνας και να πείσει Κινέζους επενδυτές ότι τώρα είναι η ώρα να δουν τη χώρα μας ως μια μεγάλη ευκαιρία: Και μόνο το γεγονός ότι δύο πολύ μεγάλες τράπεζες – όχι μόνο στην Κίνα αλλά παγκοσμίως – ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν υποκαταστήματα στην Αθήνα θα αρκούσε για να μιλήσει κανείς για μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Η Bank of China άμεσα, μέσα στο Νοέμβριο, ανοίγει το δικό της υποκατάστημα ενώ θα ακολουθήσει το παράδειγμα η μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμο, η Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα με τον πρόεδρο της οποίας ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στη Σαγκάη λίγες ώρες πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Με το βλέμμα στις επενδύσεις

Αντίστοιχα σημαντική εξέλιξη βγήκε και από το διάλογο του πρωθυπουργού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της κορυφαίας πλατφόρμας στον κόσμο ALIBABA. Η κινεζική ηλεκτρονική πλατφόρμα με το πελατολόγιο των 700 εκατομμυρίων πελατών θα εντάξει και ελληνικά προϊόντα στις πωλήσεις της ενώ θα προσελκύει ακόμα περισσότερους Κινέζους τουρίστες να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μετά τα απευθείας δρομολόγια της Air China στη γραμμή «Αθήνα-Πεκίνο», από το ερχόμενο καλοκαίρι θα υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση της ελληνικής πρωτεύουσας και με τη Σαγκάη με δρομολόγιο της κινεζικής αεροπορικής εταιρείας Juneyao, φαίνεται λογική η εκτίμηση που εξέφρασε ο πρωθυπουργός στην Κίνα, μέχρι το 2021, οι τουρίστες από την ασιατική χώρα που θα έρθουν στην Ελλάδα να φτάσουν το μισό εκατομμύριο.

Εξαιρετικής σημασίας ήταν η επίσκεψή του στην Cosco. Η κυβέρνηση όπως είχε δεσμευτεί, ενέκρινε το νέο master plan της εταιρείας ενώ, για τα επόμενα βήματα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και με σεβασμό στο περιβάλλον. Στα γραφεία της Cosco από κοινού ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας στον κόσμο έθεσαν το στόχο να κάνουν τον Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις