Γιαννούλης χοιρινό: Τι απαντά διοργανωτής μπάρμπεκιου στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννούλης χοιρινό: Τι απαντά διοργανωτής μπάρμπεκιου στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Γιαννούλης χοιρινό: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ποινικά κολάσιμο κτηνωδία το να ψήνει κανείς χοιρινό και να καταναλώνει αλκοόλ δίπλα σε δομές προσφύγων / μεταναστών.

06.11.2019 | 12:23

Γιαννούλης χοιρινό: Mία δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη για το μπάρμπεκιου δίπλα σε δομές φιλοξενίας μεταναστών, προκάλεσε αντιδράσεις. Όλα ξεκίνησαν χτες στη βουλή όταν ο Χρήστος Γιαννούλης αναφέρθηκε στην πρόσκληση συλλόγου της Βόρειας Ελλάδας, με την οποία καλούν κόσμο σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών που έχουν μεταφερθεί σε hot spot της περιοχής (Διαβατά) με κατανάλωση χοιρινού και αλκοόλ. Ο κ. Γιαννούλης ανέφερε συγκεκριμένα, «δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές.

Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης», φράση που «άναψε» φωτιές στο twitter. Ο Χρήστος Γιαννούλης βρέθηκε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε και ο διοργανωτής μπάρμπεκιου στα Διαβατά.

«Είναι ένας πρωτότυπος και ευρηματικός τρόπος διαμαρτυρίας», δήλωσε ένας εκ των διοργανωτών, ότι είναι το μπάρμπεκιου που έχει διοργανωθεί να γίνει έξω από το ΚΥΤ Διαβατών, σκοπός του οποίου είναι «να αναδείξουμε τον υποβιβασμό και την γκετοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής», είπε και συμπλήρωσε ότι, «υπάρχουν πολλές περιοχές που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα». «Θα φάμε χοιρινό και θα πιούμε αλκοόλ για να αναδείξουμε ότι δε θα ανεχτούμε τα φαινόμενα γκετοποίησης που βλέπουμε και στην Ευρώπη», συμπλήρωσε ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τονίζοντας πως οι άνθρωποι αυτοί «έχουν διαφορετική κουλτούρα» υποστηρίζοντας ότι «όλα αυτά τα χρόνια, η εμπειρία στην Ευρώπη δείχνει ότι δεν αφομοιώνονται από τις τοπικές κοινωνίες».

Το 80% δεν είναι καν από εμπόλεμες περιοχές

Κληθείς να σχολιάσει ότι πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες, είπε «Να σταματήσει αυτό το παραμύθι. Το 80% δεν είναι καν από εμπόλεμες περιοχές, φοράνε ακριβά ρούχα και πολλές τοπικές κοινωνίες έχουν πρόβλημα με αυτό ακριβώς. Παρενοχλούν τις κοπελίτσες». Ο διοργανωτής μπάρμπεκιου στα Διαβατά προειδοποίησε ότι, «στο μέλλον θα περάσουμε σε πιο ακραίες καταστάσεις». «Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να έχει το ‘ακραιομέτρο’», είπε και χαρακτήρισε «τυχοδιώκτες» τους αιτούντες άσυλο, οι οποίοι εκτιμά ότι δεν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες. «Εμείς είμαστε πραγματικά ανθρωπιστές και δημοκράτες. Αν ήταν ανθρωπιστές οι της παράταξης του Γιαννούλη, θα ενδιαφέρονταν για τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών που υποβιβάζονται», κατέληξε.

Παρών στην εκπομπή ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης ο οποίος δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις του διοργανωτή μπάρμπεκιου, αλλά κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσει για την αντίδραση των βουλευτών Κυρανάκη και Πλεύρη.

Exit mobile version