Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αναρχικοί εναντίον ΜΑΤ: Βίντεο από την επίθεση, μετά την εκκένωση της κατάληψης VANCOUVER
ΕΛΛΑΔΑ

Αναρχικοί εναντίον ΜΑΤ: Βίντεο από την επίθεση, μετά την εκκένωση της κατάληψης VANCOUVER

Αναρχικοί εναντίον ΜΑΤ: Οι αντιεξουσιαστές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει πως κινήθηκαν στην επίθεση κατά των αστυνομικών.

Αναρχικοί εναντίον ΜΑΤ: Αναρχικοί ανέβασαν σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου από τον τρόπο δράσης τους στις επιθέσεις κατά αστυνομικών των ΜΑΤ μετά την εκκένωση της κατάληψης VANCOUVER. Μάλιστα αναφέρουν και το σχέδιο δράσης για να επιτεθούν στους αστυνομικούς.  Συνολικά 30 άτομα, χωρισμένα σε δύο ομάδες, επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Σπύρου Τρικούπη και Τοσίτσα. Η μία ομάδα «χτύπησε» πρώτη με πέτρες και μολότοφ, ενώ η δεύτερη επιτέθηκε στους αστυνομικούς όταν εκείνοι κυνήγησαν την πρώτη ομάδα. Στη συνέχεια, οι αναρχικοί βρήκαν καταφύγιο σε κτίρια της περιοχής. Εκεί, άρχισαν να πετούν αντικείμενα από τις ταράτσες.

Συγκεκριμένα, οι αναρχικοί υποστηρίζουν ότι γύρω στις 15:30, μια ομάδα αναρχικών χωριστήκαμε σε δύο γκρουπ (επίθεση και άμυνα).

1)Το πρώτο γκρουπ (επίθεση): επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ στην Τρικούπη/Τοσίτσα με μολότοφ και πέτρες.

2)Το δεύτερο γκρουπ (άμυνα): βοήθησε την επίθεση να πάει σε ασφαλές μέρος και αντεπιτέθηκε στους μπάτσους που κυνήγησε το πρώτο γκρουπ.

Μετά τις επιθέσεις οι αλληλέγγυες πόρτες κάποιων κτιρίων ήταν ανοιχτές για μας, οπότε ανεβήκαμε στις ταράτσες τους κι αρχίσαμε να πετάμε σίδερα, φωτιά και βαριά αντικείμενα στα κεφάλια των μπάτσων που μας κυνηγούσαν. Όπως αναφέρεται η πρώτη ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Σπύρου Τρικούπη και Τοσίτσα και η δεύτερη επιτέθηκε επίσης στους αστυνομικούς όταν εκείνοι κυνήγησαν την πρώτη ομάδα, ενώ κάποιοι κατέγραφαν βίντεο.

Δείτε το βίντεο:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις