Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βασίλισσα Ελισάβετ νέα: Δεν θα φορά πλέον γούνες
ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ νέα: Δεν θα φορά πλέον γούνες

Βασίλισσα Ελισάβετ νέα: Το μεγάλο όχι στις αγαπημένες τις γούνες λέει η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, καθώς οι αντιδράσεις των Βρετανών την έκαναν να αλλάξει γνώμη.

Βασίλισσα Ελισάβετ νέα: Τα περασμένα Χριστούγεννα η βασίλισσα Ελισάβετ είχε προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια και αναστάτωση στους Βρετανούς. Αφορμή στάθηκε το ότι εθεάθη να εμφανίζεται στο Sandringham με γούνινο καφέ παλτό. Συγκεκριμένα, ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητό της. Από τη στιγμή εκείνη τα σόσιαλ μίντια την έπιασαν στο στόμα τους. Ήταν τότε που η Μεγαλειότης Της είχε αναγκαστεί να  αλλάξει και να εμφανιστεί ξανά με κόκκινο παλτό με γκρι γούνινες λεπτομέρειες.

Η βασίλισσα είχε επικριθεί ξανά για τις εμφανίσεις της με γούνα το 2013. Ειδικότερα, η γνωστή οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων Peta ξέσπασε αναρωτώμενη: «Πώς μπορεί η Βασίλισσα Ελισάβετ να μην έχει ακόμη μάθει τι είναι σωστό και τι λάθος;». Κι αυτό γιατί η 89χρονη Ελισάβετ έχει κάνει αρκετές εμφανίσεις με γούνινα παλτό από το 1961 μεχρι σήμερα και έχει προκαλέσει αισθητά την κοινή γνώμη. Παρακάτω η φωτογραφία που είχε εξοργίσει τους Βρετανούς:

Βασίλισσα Ελισάβετ νέα: Οι αλλαγές στην γκαρνταρόμπα της

Σύμφωνα με το Sky News, ωστόσο, η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να βγάλει την γούνα από την γκαρνταρόμπα της. Την ανακοίνωση έκανε η προσωπική της βοηθός και ενδυματολόγος,  Άντζελα Κέλι. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η Αυτής Μεγαλειότης δεν θα φοράει πλέον τίποτα που περιλαμβάνει γούνα. Αυτό συμβαίνει λόγω της αλλαγής της νοοτροπίας στη χώρα πάνω σε αυτό το ζήτημα και λόγω σεβασμού στις οικολογικές ανησυχίες των υπηκόων της». Μάλιστα πρόσθεσε πως εφεξής όλα τα γούνινα στοιχεία επάνω σε καπέλα, γάντια εσάρπες κτλ, θα αντικατασταθούν από συνθετική γούνα. «Εάν η βασίλισσα πρόκειται να εμφανιστεί δημοσίως ή να παρευρεθεί σε κοινωνική εκδήλωση ενώ έχει ιδιαίτερα ψυχρό καιρό, θα χρησιμοποιηθεί ψεύτικη γούνα προκειμένου να μένει ζεστή» κατέληξε η Κέλι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις