Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χρυσή Αυγή γκαζάκια: Βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση στα γραφεία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσή Αυγή γκαζάκια: Βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση στα γραφεία

Χρυσή Αυγή γκαζάκια: Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη στιγμή της καταδίωξης των εμπρηστών των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην οδό Δεληγιάννη 50, δίπλα στον σταθμό Λαρίσης, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Χρυσή Αυγή γκαζάκια:Επίθεση από αγνώστους σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στον Σταθμό Λαρίσης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι πέντε δράστες πήγαν με δύο αυτοκίνητα στο κτίριο στην οδό Δηλιγιάννη. Αφού αναρριχήθηκαν με πτυσσόμενη σκάλα στον δεύτερο όροφο, έσπασαν την τζαμαρία και έριξαν στον εσωτερικό χώρο τέσσερα γκαζάκια, προκαλώντας μικρής έκτασης πυρκαγιά. Οι δράστες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, φορούσαν φόρμες και γιλέκα του δήμου Αθηναίων, ενώ έφτασαν στα γραφεία της οργάνωσης περίπου στις 2 τα ξημερώματα. Αμέσως μετά, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενο όχημα της αντιτρομοκρατικής, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη. Στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σολωμού, ένα από τα οχήματα των δραστών συγκρούστηκε με περιπολικό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Βίντεο από την κινηματογραφική καταδίωξη των ατόμων που προχώρησαν στο «χτύπημα» στα γραφεία της ΧΑ μετέδωσε το κανάλι στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων.

Χρυσή Αυγή: Γιατί η Αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει την επίθεση

Το γεγονός ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβε από την πρώτη στιγμή την έρευνα για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δεληγιάννη δεν είναι τυχαίο. Και αυτό διότι, όπως αποκαλύπτεται, οι αστυνομικοί που αντιλήφθηκαν τους δράστες και τους καταδίωξαν υπηρετούν στην Αντιτρομοκρατική. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο ethnos.gr ότι «συμβατικό όχημα της Αντιτρομοκρατικής, χωρίς διακριτικά, επιτηρεί κάθε βράδυ κτίρια-στόχους. Ένα από αυτά είναι το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Σταθμό Λαρίσης.

Το κτίριο βρισκόταν μέσα σε αυτά που είχαν χαρτογραφηθεί ως εν δυνάμει στόχοι. Την ώρα που περνούσε από το σημείο το όχημα της Αστυνομίας, τα ξημερώματα, έγιναν αντιληπτά τα άτομα που έκαναν την επίθεση. Στη θέα των αστυνομικών με τα πολιτικά, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε ένα βαν και σε ένα αυτοκίνητο, και τράπηκαν σε φυγή». Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το βαν ήταν κλεμμένο και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Η καταδίωξη έφτασε μέχρι τη συμβολή των οδών Πατησίων και Σολωμού. Εκεί ένα από τα δύο οχήματα των δραστών εμβόλισε το αυτοκίνητο της Αντιτρομοκρατικής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο αστυνομικοί. Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση και τράπηκαν σε φυγή.

Χρυσή Αυγή: Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις