Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επιχείρηση στο Πεδίον του Άρεως: Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ, ακόμη και drone – Αποκλεισμένη η περιοχή
ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση στο Πεδίον του Άρεως: Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ, ακόμη και drone – Αποκλεισμένη η περιοχή

Επιχείρηση στο Πεδίον του Άρεως: Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για την εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη εδώ και 15 χρόνια.

Επιχείρηση στο Πεδίον του Άρεως: Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη από τα ξημερώματα του Σαββάτου. ΕΛΑΣ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, Πυροσβεστική έχουν σπεύσει στο σημείο. Η επιχείρηση, αφορά σε εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη, στην οδό Μαυρομματαίων, στο Πεδίον του Άρεως.

Το συγκεκριμένο κτίριο τελούσε υπό κατάληψη εδώ και 15 χρόνια και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συνδέεται με τα πρόσφατα επεισόδια στην Πατησίων. Οι δρόμοι γύρω από το κτίριο έχουν αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Όπως μάλιστα έδειξε σε πλάνα του ο ΑΝΤ, έχει “σηκωθεί” και drone, που εποπτεύει την επιχείρηση. Δεν είναι γνωστό για την ώρα αν στο κτίριο βρίσκονται μετανάστες ή εγκληματικά στοιχεία.

Τη φωτο έστειλε αναγνώστης

Τα επεισόδια στην Πατησίων

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη σημειώθηκαν άγρια επεισόδια έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην οδό Πατησίων. Περίπου 40 άτομα εξήλθαν από τον χώρο του Πανεπιστημίου, πρώην ΑΣΟΕΕ και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές.

Την ευθύνη όσων έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης στην οδό Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ, ανέλαβε ομάδα αναρχικών, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα αντεξουσιαστικού χώρου.

«Εδώ και δύο περίπου εβδομάδες οι καταπιεσμένοι της Χιλής έχουν ξεχυθεί και καταλάβει τους δρόμους της χώρας, πραγματοποιώντας πολύμορφες επιθέσεις σε μονάδες καταστολής, κρατικές δομές και επιχειρήσεις» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανάληψη ευθύνης. «Η απάντηση του κράτους στις εξεγερτικές τους διαθέσεις αν και περιείχε δεκάδες θανάτους και βιασμούς, χιλιάδες τραυματισμένους και συλληφθέντες δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να πτοήσει το μένος των εξεγερμένων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις