Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές αποσκευών στο αεροδρόμιο: Στα χέρια της ΕΛΑΣ 35χρονος Αλγερινός
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές αποσκευών στο αεροδρόμιο: Στα χέρια της ΕΛΑΣ 35χρονος Αλγερινός

Κλοπές αποσκευών στο αεροδρόμιο: Κάποιοι που έχαναν τις αποσκευές τους, δεν προλάβαιναν - όταν το αντιλαμβάνονταν- να κάνουν την καταγγελία γιατί θα έχαναν την πτήση.

Κλοπές αποσκευών στο αεροδρόμιο: Δεν… προλαβαίνει να εξιχνιάζει κλοπές αποσκευών ταξιδιωτών, που είτε ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν αεροπορικώς ή επέστρεφαν από το ταξίδι τους, το Τμήμα Ασφάλειας του Αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η αρχή έγινε προ λίγων ημερών, όταν συνελήφθη στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου ένας 35χρονος από την Αλγερία, την ώρα που είχε πάρει στα χέρια του την αποσκευή ενός επιβάτη. Ο τελευταίος το αντελήφθη, πήρε πάλι την αποσκευή, αλλά  ενημέρωσε την Αστυνομία μη πιστεύοντας ότι είχε γίνει “κατά λάθος”. Στην πρώτη έρευνα της Αστυνομίας είχαν εξιχνιαστεί τρεις κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών, αλλά καθώς φαίνεται ότι είναι πολύ περισσότερες οι αστυνομικοί συνέχισαν την εξέταση της υπόθεσης και εξιχνιάστηκαν άλλες τέσσερις κλοπές.

Για να επιστήσει την προσοχή των ταξιδιωτών σε πολυσύχναστους χώρους, η Αστυνομία αναφέρει ότι, όπως προέκυψε, “το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετέβαινε σε διάφορους χώρους του Αεροδρομίου με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη κλοπών τσαντών από ταξιδιώτες. Συγκεκριμένα, εντόπιζε επιβάτες που ήταν απασχολημένοι και δεν είχαν οπτική επαφή με τις αποσκευές τους και στη συνέχεια, χωρίς να γίνεται αντιληπτός, αποσπούσε τις τσάντες τους”. Κάποιοι που έχαναν τις αποσκευές τους, δεν προλάβαιναν – όταν το αντιλαμβάνονταν- να κάνουν την καταγγελία γιατί θα έχαναν την πτήση. Οπότε η Αστυνομία περιμένει τώρα και άλλες καταγγελίες.

Στην έρευνα στο χώρο διαμονής του 35χρονου Αλγερινού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων, μεταξύ των οποίων:

Χρηματικά ποσά σε χαρτονομίσματα διαφόρων κρατών (Ινδίας, Βιετνάμ, Χονγκ Κονγκ, Ιράν, Ταϊλάνδη, Φιλιππίνων, Κίνας),

πλήθος βαλιτσών, τσαντών και πορτοφολιών

ρολόγια και κοσμήματα

πλήθος ζευγαριών γυαλιών ηλίου

δύο (2) τάμπλετ και φορητός υπολογιστής

τρεις (3) ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

διάφορα αξεσουάρ κινητού (ακουστικά, φορτιστές, powerbank κ.α.).

Εξακριβώθηκε, επίσης,  ότι ο 35χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν για ίδια αδικήματα και εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις