Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αρχηγός ISIS: Οι Αμερικανοί πήραν μαζί τους τη σορό του Αμπού Μπακρ, λέει διοικητής τζιχαντιστών
ΚΟΣΜΟΣ

Αρχηγός ISIS: Οι Αμερικανοί πήραν μαζί τους τη σορό του Αμπού Μπακρ, λέει διοικητής τζιχαντιστών

Αρχηγός ISIS: Λίγη ώρα προτού οι υπηρεσίες της αμερικανικής προεδρίας αναγγείλουν ότι ο Τραμπ θα κάνει τη «σημαντική ανακοίνωση», ο Ρεπουμπλικάνος είχε αναφέρει μέσω Twitter «μόλις έγινε κάτι πολύ μεγάλο!».

Αρχηγός ISIS: Οι κομάντος των ΗΠΑ που επιτέθηκαν στο κρησφύγετο του ηγέτη του ISIS, τον οποίο οι ΗΠΑ είχαν επικηρύξει με 25 εκατομμύρια δολάρια, πήραν μαζί τους το πτώμα του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Αυτό δήλωσε ο διοικητής μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης στην περιοχή της επαρχίας Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, όπου φέρεται να σκοτώθηκε ο αλ Μπαγκντάντι. Ο διοικητής αυτός δήλωσε ότι στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν τα πτώματα τριών ανδρών και τριών γυναικών κι ότι οι επιτιθέμενες δυνάμεις πήραν μαζί τους στη διάρκεια της επιχείρησης και ένα δεύτερο πτώμα, που πιστεύεται πως είναι του υπαρχηγού του Μπαγκντάντι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι Αμερικανικές δυνάμεις έκαναν τρομερή δουλειά», δήλωσε στο μεταξύ αμερικανική στρατιωτική πηγή στο δίκτυο Fox News. «Αυτό δείχνει ότι μπορεί να παίρνει κάποιο χρόνο, αλλά οι τρομοκράτες δεν θα βρουν στο τέλος καταφύγιο», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι βιομετρικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι ο ηγέτης του ISIS όντως σκοτώθηκε στην διάρκεια της επιχείρησης. Στην επιχείρηση δεν σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν Αμερικανοί, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο CNN, ενώ ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης Τραμπ επιβεβαίωσε στο ίδιο δίκτυο ότι την εντολή για την έφοδο κατά του Αλ Μπαγκντάντι έδωσε ο ίδιος ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος προανήγγειλε, ουσιαστικά, την είδηση, καθώς αργά το βράδυ του Σαββάτου έγραψε στο Twitter: «Έχει συμβεί κάτι πολύ μεγάλο…». Αναμένεται δε, συνέντευξη Τύπου τις επόμενες ώρες.

Τα πρώτα βίντεο

Ο δημοσιογράφος των New York Times, Christiaan Triebert, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η αμερικανική επίθεση. «Αυτό το βίντεο φέρεται να δείχνει την επαύριο της αμερικανικής επίθεσης κατά την οποία ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο ηγέτης του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκε ή ανατινάχθηκε. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι πραγματοποιήθηκε δυτικά της πόλης Μπαρίσα στην Ιντλίμπ της Συρίας» έγραψε ο δημοσιογράφος. Με τη σειρά του, ο ανταποκριτής του δικτύου Middle East Eye στην Τουρκία, Ragip Soylu, ανάρτησε βίντεο που υποστηρίζει πως δείχνει τη στιγμή της επίθεσης.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος δίνει και περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρηση, αναφέροντας ότι πραγματοποιήθηκε περίπου 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. «Ένας αραβόφωνος στρατιώτης ζήτησε από τους πολίτες να απομακρυνθούν. Τρεις άνδρες, τρεις γυναίκες και ένα παιδί πέθαναν. Το καταφύγιο ισοπεδώθηκε μετά την επιχείρηση» έγραψε ο ίδιος.

Δείτε ακόμη:

Νεκρός ο Αμπού Μπακρ – Πώς έγινε η επιχείρηση, οι πρώτες εικόνες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις