Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρουβίκωνας Κολωνάκι: Εισβολή στο σπίτι του πρέσβη της Χιλής (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρουβίκωνας Κολωνάκι: Εισβολή στο σπίτι του πρέσβη της Χιλής (vid)

Ρουβίκωνας Κολωνάκι: Μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια στην οικία του πρέσβη της Χιλής στο Κολωνάκι.

Ρουβίκωνας Κολωνάκι: Εισβολή στο σπίτι του πρέσβη της Χιλής στο Κολωνάκι πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής ο Ρουβίκωνας. Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πέταξαν φέιγ βολάν και διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση έντασης που επικρατεί στη Χιλή. Σε κείμενό του ο Ρουβίκωνας αναφέρεται σε «πρόσφατα ιστορικά γεγονότα και στις εξελίξεις, είναι εξόφθαλμες οι ομοιότητες στους τόπους που ονομάζονται Χιλή και Ελλάδα. Από την κατάρρευση δύο φασιστικών δικτατορικών καθεστώτων και την οικονομική εξαθλίωση των κοινωνικών βάσεων των δύο χωρών, στην κατ’ επίφαση εκκαθάριση φασιστικών θυλάκων στο στρατό και στην αστυνομία -που δεν έγινε ποτέ-, έως τα ιστορικά και δυναμικά αναρχικά κινήματα που γεννήθηκαν.

Δύο κινήματα που το 2008 στην Ελλάδα και σήμερα στη Χιλή, στάθηκαν οργανωμένα και συντονισμένα γεννημένα από την ίδια την κοινωνία, παλεύοντας για έναν πιο δίκαιο κόσμο». Όπως έγραψαν «εμείς με την σειρά μας στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου Χιλιανού λαού και για αυτό επιλέξαμε σήμερα Κυριακή 27 Οκτωβρίου να παρέμβουμε με τρικάκια στο σπίτι του Πρέσβη της Χιλής, ως ένδειξη υποστήριξης στην ιστορική συγκυρία στη Χιλή».

Χιλή: Στους δρόμους πάνω από 1.000.000 διαδηλωτές

Πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν την Παρασκευή στο Σαντιάγο για να απαιτήσουν να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις στη Χιλή, δήλωσε η δήμαρχος της πρωτεύουσας, ενώ κινητοποιήσεις έγιναν επίσης σε άλλες πόλεις. «Η Χιλή ζει μια ιστορική μέρα», καθώς στη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο έγινε «ειρηνική πορεία 1 εκατομμυρίου ανθρώπων», που διεκδικούν να πραγματωθεί «το όνειρο μιας νέας Χιλής», ανέφερε μέσω Twitter η Κάρλα Ρουμπιλάρ, συνοδεύοντας την ανάρτησή της με βίντεο από ψηλά στο οποίο εικονίζεται μια θάλασσα διαδηλωτών καθώς έχει πλημμυρίσει τους δρόμους.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν νωρίτερα ότι πάνω από 820.000 άνθρωποι είχαν «συγκεντρωθεί ειρηνικά» στην Πλάσα Βακεντάνο της πρωτεύουσας. Οι πολίτες έκαναν πορεία μπροστά από το προεδρικό ανάκτορο, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Φώναζαν συνθήματα με τα οποία απαιτούσαν την παραίτηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να κατευνάσει το κίνημα διαμαρτυρίας, παρά τα κοινωνικά μέτρα που ανήγγειλε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Διαδηλώσεις έγιναν ταυτόχρονα σε πολλές άλλες πόλεις, ανάμεσά τους τη Βαλπαραΐσο και την Πούντα Αρένας.

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε ο Ρουβίκωνας:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις