Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συνέδριο ΠΑΣΟΚ 2019: Η Φώφη Γεννηματά αναγκάζει τα στελέχη να πάρουν θέση
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΠΑΣΟΚ & ΚΙΝΑΛ

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ 2019: Η Φώφη Γεννηματά αναγκάζει τα στελέχη να πάρουν θέση

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ 2019: Σε μια προσπάθεια να απαντήσει στις φημολογίες και τις επικρίσεις των τελευταίων εβδομάδων, η Φώφη προχωρά σε συνέδριο, εκεί όπου θα τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος.

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ 2019: Τα σενάρια για τετ α τετ Φώφης Γεννηματά και Νίκου Ανδρουλάκη μετά την ανακοίνωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ για διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, έδιναν κι έπαιρναν. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη έσπευσαν να διαψεύσουν τα δημοσιεύματα, ωστόσο το ραντεβού πραγματοποιήθηκε. Ο ευρωβουλευτής είχε ζητήσει να δει την κ. Γεννηματά μέσα στο Σαββατοκύριακο, όμως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σήμερα θα μεταβεί το Σάββατο στη Σάμο. Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι τελικώς έγινε συνάντηση ωστόσο ούτε η πλευρά Ανδρουλάκη ούτε η πλευρά Γεννηματά επιβεβαίωναν τη συνάντηση μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr το ραντεβού τελικά έγινε αλλά καμία από τις δύο πλευρές δεν θέλησε να το δημοσιοποιήσει. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τη Φώφη Γεννηματά για υποβάθμιση του ΠΑΣΟΚ, που οφείλεται σε δικές της κινήσεις, ενώ εξέφρασε την ενόχλησή του για την απόφαση της Φώφης να διεξαχθεί συνέδριο, χωρίς να προηγηθούν συζητήσεις. Επίσης όπως φέρεται να είπε ο Ν. Ανδρουλάκης «ο καθένας είναι οι αποφάσεις του: Συγκρούστηκες με τον Θεοδωράκη παρότι το 2017 σε είχα προειδοποιήσει να μην πας σε διορισμένο συνέδριο» ενώ λίγα 24ωρα πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019 τα έσπασες με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Εγώ ως εκλεγμένος ευρωβουλευτής, πρέπει να πω τη γνώμη μου δημόσια και ιδιωτικά για το συμφέρον της παράταξης. Εύχομαι να το κάνουν και οι υπόλοιποι και να μην κρυφτούν αν θέλουμε να υπάρχει προοπτική για το ΠΑΣΟΚ. Είμαστε συνυπεύθυνοι, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Ας μιλήσουν και οι Νέστορες της παράταξης (Σκανδαλίδης, Λοβέρδος, Σημίτης) για όσα συμβαίνουν. Αν θέλουν να φτάσουμε στο σημείο απόλυτης ηγεμονίας ΣΥΡΙΖΑ ας το πουν καθαρά. Εγώ δεν θέλω να βολεύομαι σε ένα ΠΑΣΟΚ που θα μετεξελιχθεί σε ΚΚΕ του κέντρου» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης χρησιμοποιώντας μια φράση που έχει πει δημοσίως ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Το τηλεφώνημα Ανδρουλάκη στη Γεννηματά

Πάντως και οι δύο πλευρές παραδέχονταν ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη το βράδυ μεταξύ τους, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέβαινε από το αεροπλάνο, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες και η Φώφη Γεννηματά ήταν στο γραφείο της στη Βουλή λόγω του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Στο τηλεφώνημα φέρεται να διαμαρτυρήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο οποίο δεν θα υπάρξει εκλογή συνέδρων. Ο ευρωβουλευτής τόνισε επίσης ότι πρέπει να γίνει Συνέδριο με σεβασμό στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ και του καταστατικού του σημειώνοντας ότι πρόκειται για τακτικό και όχι έκτακτο συνέδριο όπως εγράφη, καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει τα ίδια όργανα εδώ και 4,5 χρόνια. Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά έδειξε να εμμένει στις απόψεις για διεξαγωγή Συνεδρίου και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν με πιθανές ημερομηνίες ακόμη και το διήμερο 9-10 Νοεμβρίου, πριν τη Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ.

Το επόμενο τετ-α-τετ των δύο, θα γίνει την Τετάρτη οπότε θα συνεδριάσουν από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι ευρωβουλευτές και η γραμματεία της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένει την συνεδρίαση της Τετάρτης με την ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, τους ευρωβουλευτές και την γραμματεία ΚΟΕΣ προκειμένου να καταλήξει στις αποφάσεις του.

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ 2019: Θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος ο Ανδρουλάκης;

Ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι είναι θετικός στη διεξαγωγή συνεδρίου αλλά με σεβασμό στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ και στο καταστατικό του. Με άλλα λόγια, ζήτησε να εκλεγούν οι σύνεδροι και να μην αλλάξει το καταστατικό όπως φαίνεται να σχεδιάζει η Χ. Τρικούπη. Στις επίμονες ερωτήσεις αν θα θέσει θέμα ηγεσίας και αν ενδεχομένως θα είναι ο ίδιος υποψήφιος είπε πως «συζητούνται όλα στο συνέδριο… Εάν τεθεί τέτοιο θέμα θα τοποθετηθώ δημοσίως». Σε κάθε περίπτωση εξέφρασε την έντονη διαφωνία του στο ενδεχόμενο να είναι αυτό «ένα Συνέδριο εξπρές το οποίο απαξιώνει την ιστορία του ΠΑΣΟΚ». Το αν θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ακόμη σαφές. Μένει να φανεί από τις αντιδράσεις και των υπολοίπων στελεχών του κόμματος στην κρίσιμη συνεδρίαση της Τετάρτης, αν η Γεννηματά έχει εξασφαλίσει και την ανοχή των βουλευτών ή αν υπάρχουν αντιδράσεις.

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ 2019: «Όποιος θέλει να είναι υποψήφιος αρχηγός, ευπρόσδεκτος»

Oπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της τακτικής εβδομαδιαίας ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Χαριλάου Τρικούπη, η Φώφη Γεννηματά συγκαλεί την επόμενη Τετάρτη 30 Οκτωβρίου το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελείται από τη γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και τους βουλευτές και ευρωβουλευτές που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι να εισηγηθεί προς έγκριση στην Ολομέλεια της ΚΟΕΣ την επόμενη Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του συνεδρίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κομματικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ, το συνέδριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από την Πολιτική Προγραμματική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής, η οποία μετατίθεται κατά δύο εβδομάδες, για τις 6-8 Δεκεμβρίου. Ως γνωστόν, το αίτημα για διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ έχει τεθεί επιτακτικά από τον Παύλο Γερουλάνο και άλλα στελέχη τον τελευταίο καιρό και με τις επικείμενες αποφάσεις το ζήτημα διευθετείται. Με τη διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά πετάει ουσιαστικά το γάντι σε όσους την αμφισβητούν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις