Αθήνα

°C

Σάββατο

24

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Μπαμπάς χορεύει μπαλέτο: Η αδυναμία για τις αυτιστικές του κόρες
PLUS

Μπαμπάς χορεύει μπαλέτο: Η αδυναμία για τις αυτιστικές του κόρες

Μπαμπάς χορεύει μπαλέτο: Μπορεί να μην είναι συνηθισμένη εικόνα αλλά για τον Joilson Santos δεν υπάρχει κάτι που δεν θα έκανε για τις κόρες του.

Μπαμπάς χορεύει μπαλέτο: Μπορεί να μην είναι συνηθισμένη εικόνα για έναν μπαμπά – οικοδόμο να χορεύει μπαλέτο αλλά για τον Joilson Santos δεν υπάρχει κάτι που δεν θα έκανε για τις κόρες του. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε μαθήματα μπαλέτου για να βοηθήσει τις δυο αυτιστικές του κόρες, αψηφώντας τα στερεότυπα. Ο 54χρονος ζει στην πόλη Φέιρα Σάντα, στην Βραζιλία και εργάζεται ως οικοδόμος. Έχει 2 αυτιστικές κόρες, οκτώ και δέκα ετών.

Η σύζυγος του 54χρονου άρχισε να παίρνει μέρος σε ένα πρότζεκτ που οι μητέρες έκαναν μαθήματα μπαλέτου μαζί με τις αυτιστικές κόρες τους. Για να βοηθήσει την οικογένειά του ο Santos ώστε να κάνουν μαθήματα και οι δυο του κόρες, αποφάσισε να λάβει μέρος και εκείνος. «Για μένα είναι σαν να έχω κερδίσει το μεγαλύτερο βραβείο σε όλο τον κόσμο επειδή ξέρω ότι οι κόρες μου δεν είναι μόνες τους. Έχουν τον πατέρα που θα ήθελα να έχουν . Μακάρι οι πλειοψηφία των πατεράδων να ήταν σαν και αυτόν» , λέει η σύζυγος του Santos, Jaqueline Amorim.

Μπαμπάς χορεύει μπαλέτο: Δείτε το βίντεο από το μάθημα χορού

Μπαμπάς χορεύει μπαλέτο: Η στήριξη χορευτών μπαλέτου στον γιο του Πρίγκιπα Ουίλιαμ

«Οι συνάδελφοί μου για να με πειράξουν, μου λένε ότι θα γίνω gay. Αν έπρεπε να γίνω gay για τις κόρες μου, θα το έκανα. Θα έκανα τα πάντα για τις κόρες μου. Gay; Ποιος ξέρει; Μέσα στο σπίτι μου είμαστε εγώ με την γυναικά μου και τις κόρες μου. Δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος, εγώ το βρίσκω φυσιολογικό», εξομολογείται ο 54χρονος. Βέβαια το να βλέπουμε έναν μπαμπά – οικοδόμο να χορεύει μπαλέτο δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι τόσο σύνηθες φαινόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως λίγο καιρό πριν εκατοντάδες χορευτές μπαλέτου συγκεντρώθηκαν στη Νέα Υόρκη για να δείξουν στήριξη στον Πρίγκιπα Τζορτζ, τον 6χρονο γιο του Πρίγκιπα Ουίλιαμ που χλευάστηκε από μια παρουσιάστρια της αμερικανικής τηλεόρασης με αφορμή τα μαθήματα μπαλέτου που κάνει. Η Lara Spencer, παρουσιάστρια του Good Morning America, έκτοτε ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλιά της, αλλά πολλοί απαίτησαν να το κάνει και δημόσια μέσα από την εκπομπή της.

Διάσημοι χορογράφοι και χορευτές καταδίκασαν τα σχόλιά της ενώ χιλιάδες ήταν τα μηνύματα εναντίον της στα social media. Οι χορευτές απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να συγκεντρωθεί στην Times Square στη Νέα Υόρκη με τα μηνύματα που συνόδευαν την αντίδραση να είναι “#metutu,” και “Boys Dance Too”. Την απάντηση στην παρουσιάστρια, που με τα σχόλια της ενίσχυσε στερεοτυπικές αντιλήψεις, διοργάνωσε ο διάσημος αμερικανός χορευτής Travis Wall.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις