Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαθήτρια λιποθύμησε λόγω χασίς: Προκαταρκτική έρευνα διέταξε το υπουργείο Παιδείας
ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήτρια λιποθύμησε λόγω χασίς: Προκαταρκτική έρευνα διέταξε το υπουργείο Παιδείας

Μαθήτρια λιποθύμησε λόγω χασίς: Η μαθήτρια εντοπίστηκε σε λιπόθυμη κατάσταση το πρωί της Πέμπτης από καθηγητή, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Μαθήτρια λιποθύμησε λόγω χασίς: Την αντίδραση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας προκάλεσαν οι πληροφορίες περί περιστατικού λιποθυμίας μαθήτριας από χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών σε σχολείο του Αγίου Νικολάου, στην Κρήτη. Έτσι, κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, ζήτησαν τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Όπως ενημέρωσε το υπουργείο, η ηγεσία «αναλαμβάνει δράσεις για την αντιμετώπιση φαινομένων εξαρτήσεων, αλλά και δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης, όπως για παράδειγμα στο πλαίσιο της εισαγωγής νέων εκπαιδευτικών θεματικών που επεξεργάζεται».

Η μαθήτρια εντοπίστηκε σε λιπόθυμη κατάσταση το πρωί της Πέμπτης από καθηγητή, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Η 15χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ υπεβλήθη και στις απαραίτητες εξετάσεις. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του νοσοκομείου, τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι η ανήλικη μαθήτρια είχε κάνει χρήση χασίς, που της προκάλεσε το λιποθυμικό επεισόδιο. Η μαθήτρια χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Ναρκωτικά στα σχολεία Σοκαριστική καταγγελία πατέρα 13χρονης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις