Επίθεση από αρκούδα: Τρόμος σε τσίρκο, το ζώο ορμά στον θηριοδαμαστή

ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση από αρκούδα: Τρόμος σε τσίρκο, το ζώο ορμά στον θηριοδαμαστή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Επίθεση από αρκούδα: Την είχε υποχρεώσει να σηκωθεί στα δύο πόδια και να σπρώχνει ένα καρότσι.

25.10.2019 | 10:42

Επίθεση από αρκούδα: Στιγμές τρόμου έζησαν ακόμα και μικρά παιδιά σε τσίρκο στη Ρωσία όταν μια αρκούδα επιτέθηκε και τραυμάτισε θηριοδαμαστή. Όπως φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες το επεισόδιο σημειώθηκε ενώ η αρκούδα είχε σηκωθεί στα δύο πόδια για να μεταφέρει ένα καρότσι. Ξαφνικά, όμως, το ζώο βάρους περίπου 270 κιλών στρέφεται προς τον θηριοδαμαστή και τον πετάει κάτω και αρχίζει να του καταφέρνει διάφορα χτυπήματα. Στο βίντεο φαίνονται τα μικρά παιδιά που παρακολουθούσαν την παράσταση να ουρλιάζουν και να αναζητούν την μοναδική έξοδο κινδύνου. Σύμφωνα με την Mirror η αρκούδα σταμάτησε την επίθεσή της μόνο όταν κάποιος από το προσωπικό του τσίκρου χρησιμοποίησε ράβδο ηλεκτρικής εκκένωσης προκειμένου να το ζαλίσει ώστε ο θηριοδαμαστής να γλιτώσει.

Απελευθερώθηκε στη φύση γέρικος ελέφαντας που πέρασε δεκαετίες σε τσίρκο

Μετά από 40 και πλέον χρόνια αιχμαλωσίας σε τσίρκα της Νότιας Αμερικής – τα περισσότερα στην απόλυτη μοναξιά – ο ασιατικός ελέφαντας Ramba επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον, για να ζήσει ελεύθερος τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Ο Ramba ταξίδεψε χιλιάδες χιλιόμετρα με αεροπλάνο και φορτηγό από ζωολογικό κήπο της Χιλής και απελευθερώθηκε σε καταφύγιο ελεφάντων στην πολιτεία Mato Grosso της Βραζιλίας – έκτασης σχεδόν 3 χιλιάδων στρεμμάτων.

Αυτό ήταν το τελευταίο στάδιο ενός μακρινού ταξιδιού προς την ελευθερία, που ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια. Το 2012, ακτιβιστές έσωσαν τον Ramba από ένα τσίρκο στη Χιλή – ήταν ο τελευταίος ελέφαντας σε αιχμαλωσία στη χώρα. Το ζώο ήταν σε άθλια κατάσταση  και μετά από χρόνια νοσηλείας και αποκατάστασης, τελικά, επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον. Ο Ramba υπολογίζεται ότι είναι 60 – 65 ετών ενώ η διάρκεια ζωής του φτάνει κατά μέσον όρο τα 70 χρόνια.

Exit mobile version