Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ποτά “μπόμπες” – εργαστήρι: Από τα σκουπίδια στην κατανάλωση
ΕΛΛΑΔΑ

Ποτά “μπόμπες” – εργαστήρι: Από τα σκουπίδια στην κατανάλωση

Ποτά "μπόμπες" - εργαστήρι: Εξαρθρώθηκε οργάνωση που είχε παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης ποτών

Ποτά “μπόμπες” – εργαστήρι: Από τους κάδους των σκουπιδιών στην κατανάλωση! Αγγίζει τα όρια του απίστευτου η αποκάλυψη της Αστυνομίας ότι μέλη κυκλώματος που παρασκεύαζε ποτά-μπόμπες, μάζευε σχεδόν κάθε βράδυ τις μποτίλιες από τα ποτά που πετούσαν οι καταστηματάρχες και μετά την εμφιάλωση σε παράνομο εργαστήριο τις προωθούσαν στην αγορά με τις παλιές τους ετικέτες!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στη σοβαρή αποκάλυψη για τους τρόπους που μετέρχονται κάποιοι επιτήδειοι για να αυξήσουν τα κέρδη, βάζοντας όμως σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών, που άλλο νομίζουν και άλλο… πίνουν, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Όπως ανακοινώθηκε, κατάφερε να αποδημήσει εγκληματική οργάνωση που διατηρούσε παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Προηγήθηκαν πολυήμερες έρευνες και  αξιοποίηση δεδομένων, που κατέληξαν σε συντονισμένη επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης, τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός. Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς δύο χώροι, τους οποίους διαχειρίζονταν μέλη της οργάνωσης και όπου είχαν εγκαταστήσει το παράνομο «εργαστήριο». Κατά τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας,  μέλος της οργάνωσης, κατελήφθη να έχει φορτώσει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να ετοιμάζεται να διανείμει φιάλες , με επιγραφές επώνυμων εταιρειών, που περιείχαν αλκοολούχο υγρό, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Η περιγραφή της Οικονομικής Αστυνομίας

Ιδού πως περιγράφει η Οικονομική Αστυνομία τον τρόπο δράσης της ομάδας: “Η οργάνωση χρησιμοποιούσε κενές φιάλες από απορρίμματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αρχικά τις αποθήκευε σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη στο κέντρο της πόλης. Ακολούθως τις μετέφεραν στο παράνομο «εργαστήριο», όπου γινόταν η παρασκευή και εμφιάλωση των αλκοολούχων ποτών, ενώ στη συνέχεια τις διοχέτευαν σε ιδιώτες και καταστήματα”.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους παραπάνω χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλαστικό δοχείο, χωρητικότητας 200 λίτρων περίπου, με 180 λίτρα νερό, συνδεδεμένο με ηλεκτρική αντλία και διασωληνωμένο με φίλτρα και κάνουλα,

πλαστικό δοχείο, χωρητικότητας 212 λίτρων περίπου, με 28 λίτρα αραιωμένης αλκοόλης, συνδεδεμένο με ηλεκτρική αντλία και διασωληνωμένο με φίλτρα και κάνουλα,

σύστημα επαναπλήρωσης φιαλών, αποτελούμενο από 10 πλαστικά μπουκάλια, που κατέληγαν σε φαρμακευτικές βελόνες,

μηχάνημα χειρός που χρησιμοποιείται για τον πωματισμό και την σφράγιση των φιαλών,

πλαστική φιάλη με περίπου 200 ml καραμελόχρωμα σκούρης καφέ απόχρωσης,

3 άδεια πλαστικά δοχεία, χωρητικότητας 10 λίτρων έκαστο και ένα κομμένο στη μέση,

47 γεμάτα πλαστικά διάφανα δοχεία, των δέκα  λίτρων έκαστο, με αλκοόλη,

33 φιάλες, στην πλειοψηφία τους γεμάτες, με επιγραφές διαφόρων ποτών,

966 κενές φιάλες αλκοολούχων ποτών διάφορων επώνυμων εταιριών,

πλήθος από καπάκια διαφόρων επωνυμιών αλκοολούχων ποτών,

πλήθος αυτοκόλλητων ετικετών εμπρόσθιας και οπίσθιας όψης,

2 αλκοολόμετρα,

24 συσκευές  έγχυσης διαλυμάτων,

6 βελόνες με βαλβίδα,

πλήθος καψυλίων διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών,

διάφορα σύνεργα και

χειρόγραφες σημειώσεις, που σχετίζονται με την υπόθεση.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση των νομοθεσιών περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και των κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις