Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επεισόδια φοιτητικό συλλαλητήριο: ΜέΡΑ25 κατά κυβέρνησης για τον τραυματισμό του φοιτητή
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια φοιτητικό συλλαλητήριο: ΜέΡΑ25 κατά κυβέρνησης για τον τραυματισμό του φοιτητή

Επεισόδια φοιτητικό συλλαλητήριο: Ο 19χρονος, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι με κρότου-λάμψης, κατά τη διάρκεια του φοιτητικού συλλαλητηρίου όπου σημειώθηκαν επεισόδια.

Επεισόδια φοιτητικό συλλαλητήριο: Στο φόντο όσων συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ ομάδας φοιτητών που διαδήλωνε και της Αστυνομίας, η ΜέΡΑ25 κατηγόρησε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον τραυματισμό φοιτητή, μέλους του κόμματος, όπως τονίζει από “χειροβομβίδα κρότου-λάμψης”.

Του Πέτρου Καρσιώτη

«Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη και στον “επιχειρησιακό” της υπουργό για την επιστροφή στην θλιβερή και αιματηρή κανονικότητα», αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης. Σε ανακοίνωσή της το βράδυ της Τετάρτης η  ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι ο τραυματίας ιδιώτης φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και οι συνθήκες τραυματισμού του διερευνώνται και προσθέτει, απαντώντας έμμεσα στη ΜέΡΑ 25: “Κατά τη διάρκεια σημερινής (σ.σ. χθεσινής) συγκέντρωσης – πορείας φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας, ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα κατά των αστυνομικών δυνάμεων στον φραγμό επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας, παραπλεύρως του κτιρίου του Κοινοβουλίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να προβούν σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Επιπλέον προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό όχημα. Ιδιώτης διακομίστηκε στο Κ.Α.Τ., όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και διερευνώνται οι συνθήκες του τραυματισμού του”, καταλήγει.

14 φοιτητικοί σύλλογοι στο συλλαλητήριο

Υπενθυμίζεται ότι στο χθεσινό συλλαλητήριο συμμετείχαν δεκατέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι που ζητούσαν την επαναφορά του ασύλου, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα και  για το ν+2 που θα φέρει, όπως λένε διαγραφές φοιτητών. Η ένταση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ,  προκλήθηκε μεταξύ κάποιων εκ των   διαδηλωτών και των αστυνομικών, όταν ομάδα φοιτητών έσπρωξε τις κλούβες των αστυνομικών και αυτοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χημικών.

ΜέΡΑ25: “Ο φοιτητής τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψη”

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, με δήλωσή του κατήγγειλε ότι ο τραυματίας είναι μέλος της νεολαίας του κόμματος και «τραυματίστηκε αφού χτυπήθηκε στο κεφάλι από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε αιμόφυρτη κατάσταση”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις