Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πτώματα Βρετανία: Στο “φορτηγό του θανάτου” στο Έσεξ 39 σοροί Κινέζων
ΦΡΙΚΗ ΣΤΟ ΕΣΕΞ

Πτώματα Βρετανία: Στο “φορτηγό του θανάτου” στο Έσεξ 39 σοροί Κινέζων

Πτώματα Βρετανία: Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει εάν πίσω από το έγκλημα βρίσκονται κυκλώματα σωματεμπορίας.

Πτώματα Βρετανία: Οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί σε κοντέινερ φορτηγού στο Έσεξ ήταν Κινέζοι, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο ITV. Εφόδους σε δύο περιοχές στη Βόρεια Ιρλανδία έκαναν τη νύχτα αστυνομικοί σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν στοιχεία αλλά και ανθρώπους που εμπλέκονται στο περιστατικό με τις 39 σορούς, οι οποίες εντοπίστηκαν σε φορτηγό. Οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τις σορούς που βρέθηκαν στο βιομηχανικό πάρκο του Έσεξ, 32 χιλιόμετρα ανατολικά του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, οι έφοδοι της βρετανικής αστυνομίας οδήγησαν στη σύλληψη του 25χρονου Μο Ρόμπινσον, ο οποίος φέρεται ως ο οδηγός του «φορτηγού της φρίκης». Ανακρίνεται από τις βρετανικές Αρχές ως ύποπτος για τη μαζική δολοφονία 38 ενήλικων ατόμων κι ενός εφήβου. Συγχρόνως, οι αστυνομικοί διεξάγουν παράλληλη έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν πίσω από το έγκλημα βρίσκονται κυκλώματα σωματεμπορίας.

Πτώματα Βρετανία: Οι δηλώσεις Ζαχάριεβα

Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχάριεβα, δήλωσε πως το φορτηγό ήταν καταγεγραμμένο στην πόλη της Βάρνας στο όνομα μιας εταιρείας, που ανήκει σε γυναίκα από την Ιρλανδία. Η Εθνική Υπηρεσία Πάταξης της Εγκληματικότητας (NCA) είχε προειδοποιήσει το 2018 πως διακινητές ανθρώπων είχαν στραφεί προς το Βέλγιο και καλούσε τις Αρχές να αυστηροποιήσουν τα μέτρα τους. Επίσης, η NCA είχε προειδοποιήσει ότι οι διακινητές «χρησιμοποιούν ολοένα και πιο επικίνδυνες μεθόδους», μεταφέροντας άτομα ακόμη και σε φορτηγά-ψυγεία και μικρά πλοιάρια.

Πτώματα Βρετανία: Οι 39 άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο από υπερβολικό ψύχος

Τα θύματα πέθαναν από το υπερβολικό ψύχος, καθώς μέσα στο φορτηγό-ψυγείο επικρατούσαν θερμοκρασίες πολύ κοντά στους -25 βαθμούς Κελσίου. Ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής Ένωσης Οδικών Μεταφορών (RHA) Ρίτσαρντ Μπέρνετ δήλωσε ότι το κοντέινερ όπου εντοπίστηκαν τα 39 πτώματα, πρέπει να ήταν φορτηγό – ψυγείο.

«Η θερμοκρασία μπορεί να είναι τόσο χαμηλή που να φθάνει τους -25C όταν μεταφέρονται κατεψυγμένα προϊόντα αλλά και να προκαλέσει αρκετά γρήγορα τον θάνατο ανθρώπων», ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα «Mirror» και πρόσθεσε: «Εάν το ψυγείο λειτουργεί, είναι απίστευτα κρύα… Το μόνο μέρος για να πάει κανείς στην τουαλέτα είναι στο πίσω μέρος του φορτηγού. Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι, εάν οι άνθρωποι ήταν εκεί μέσα για ημέρες, τότε θα υπάρχουν κόπρανα, ούρα… ».

Πτώματα Βρετανία: Η εφημερίδα Guardian δημοσίευσε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε το φορτηγό τη νύχτα πριν αποκαλυφθεί το φρικτό έγκλημα:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις