Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΕ – ΟΤΑ απεργία Πέμπτη: Ένταση στην πορεία έξω από τη Βουλή (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕ – ΟΤΑ απεργία Πέμπτη: Ένταση στην πορεία έξω από τη Βουλή (vid)

ΠΟΕ - ΟΤΑ απεργία Πέμπτη: Από την πορεία έχει δημιουργηθεί χάος στους δρόμους της πρωτεύουσας, με τους Αθηναίους να ταλαιπωρούνται για μια ακόμα φορά.

ΠΟΕ – ΟΤΑ απεργία Πέμπτη: Μικροεντάσεις στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας με τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Από την πορεία έχει δημιουργηθεί ένα χάος στους δρόμους της πρωτεύουσας. Κλειστή παραμένει η κάθοδος της Βασ. Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, η Πανεπιστημίου και η Βασ. Αμαλίας με κατεύθυνση προς την πλ. Συντάγματος. Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, η Τροχαία έχει βγει στους δρόμους προκειμένου να διευκολύνει την κυκλοφορία των οδηγών που πρέπει να οπλιστούν με μεγάλη υπομονή.

Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ νωρίτερα άφησαν ένα φέρετρο στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο όπως λένε συμβολίζει τους νεκρούς συναδέλφους τους και λίγη ώρα αργότερα έφτασαν στη Βουλή. Μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να φτάσουν στην Βουλή, ωστόσο απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ ΟΤΑ συμμετέχουν περίπου 2000 άτομα. Εν τω μεταξύ,  ανάμεσα σε βουνά από σκουπίδια κυκλοφορούν εδώ και 48 ώρες οι Αθηναίοι.

ΠΟΕ – ΟΤΑ απεργία Πέμπτη: Η επίμαχη διάταξη

Αφορμή για την κινητοποίηση των συνδικαλιστών των εργαζομένων στους δήμους είναι διάταξη του επενδυτικού νομοσχεδίου που επιτρέπει την εκχώρηση υπηρεσιών των δήμων (όπως οι υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου) σε ιδιώτες. Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση που ψηφιστεί η διάταξη οι ΟΤΑ περνούν στους ιδιώτες και έρχονται «νέοι φόροι για τους δημότες». Μάλιστα, στη συνέντευξη που έδωσαν εξαπέλυσαν μύδρους εναντίον γενικά των ιδιωτικοποιήσεων, μαζί με κορώνες για «δημάρχους-ραγιάδες των εργολαβικών συμφερόντων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις