Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Μια γρήγορη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Μια γρήγορη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα

Παραπολιτικά: Καυστικές ατάκες για την πολιτική σκηνή της χώρας από τον Γιάννη Ντσούνο.

Παραπολιτικά: Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επέμβαση της αστυνομίας στις κινηματογραφικές αίθουσες στην προβολή της ταινίας τζόκερ, η κυβέρνηση δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου δήλωσε ότι εξετάζει αλλαγές στον νόμο που προκάλεσε τους ελέγχους. Τις αντιδράσεις που ξέσπασαν με αφορμή τις εφόδους της αστυνομίας σε κινηματογραφικές αίθουσες σχολίασε μέσω των social media ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας: «Το περασμένο Σάββατο πήγα σινεμά ευτυχώς στον κινηματογράφο Αθήναιον και όχι στο ΑΕΛΛΩ. Στο τέλος της ταινίας αυθόρμητα η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα, πράγμα σπάνιο για κινηματογραφικό θέαμα. Που να φανταστώ ότι μια εβδομάδα αργότερα η νέα “προοδευτική” κυβέρνηση της ΝΔ με εντολή μάλιστα λειτουργών του Υπουργείου Πολιτισμού θα έβαζε την αστυνομία να αποκαταστήσει την τάξη και να μας επιστρέψει στην δεκαετία του 60, ίσως και ακόμη πιο πίσω».

Κάλλιο αργά παρά ποτέ να αλλάξει ένας αντικειμενικά αναχρονιστικός νόμος. Ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του ο Κυριάκος Βελόπουλος που, σε τηλεοπτική του συνέντευξη με αφορμή το προσφυγικό, δήλωσε ότι αν η Ελλάδα δεχθεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, θα έχει την τύχη των Απάτσι στις ΗΠΑ, όπου υπάρχουν κάποιες εκτάσεις στην έρημο, που αξιοποιούνται και ως «αξιοθέατα». Λίγο υπερβολική δεν είναι η τοποθέτηση αυτή ή εμένα μου φαίνεται; Με ένα gif του Batman απάντησε το ΠΑΣΟΚ στις απάντησε το ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις Τσίπρα ότι οι παλαιοί ψηφοφόροι του κόμματος στηρίζουν τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, αντί απάντησης πόσταρε μια φωτογραφία του Batman να απαντά «I don’t think so…», δηλαδή δεν νομίζω!

από τον Γιάννη Ντσούνο

Οι πρόεδροι της Βάνας

Νέα ηγεσία χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ δήλωσε η γνωστή ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, η οποία δεν έμεινε εκεί, αλλά πρότεινε και ονόματα, όπως του Νίκου Παπανδρέου, του Νίκου Ανδρουλάκη και του Ανδρέα Λοβέρδου.

 

Παραπολιτικά: Έριξε μια γυροβολιά

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Τόποι Δημιουργίας» στην πινακοθήκη Αβέρωφ του Μετσόβου βρέθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης για να τιμήσει την σύζυγό του, που συμμετέχει με έργα στην έκθεση. Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ενώ παρούσα ήταν και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με κλαρίνα και ο πρώην υπουργός Οικονομικών χόρεψε μαζί με την σύζυγό του.

Χάθηκε;

Και πήγε ο Χρήστος Σταϊκούρας στην Βουλή και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Είχατε μιλήσει για δήθεν μείωση πλεονασμάτων. Τον Μάιο ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί στη δημιουργία ειδικού λογαριασμού. Σας λέω ευθέως ότι λογαριασμός δεν υπάρχει».. Θα απαντήσει κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ τι έγινε ο λογαριασμός, μήπως χάθηκε κάπου;

Ξανά στο πανεπιστήμιο

Μετά από 26 χρόνια επέστρεψε στα έδρανα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος επέστρεψε στα καθήκοντά του με μία διάλεξη με θέμα «Πολιτειολογία και Ελληνική Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία 1821-1975». Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και ο κ. Βενιζέλος καταχειροκροτήθηκε.

Έτοιμος ο Πολάκης

Έτοιμος να ξαναγίνει υπουργός φαίνεται ότι είναι ο Παύλος Πολάκης, αφού στο καλωσόρισμα του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη ανέφερε: «Σήμερα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου περνάμε σε μια φάση για να ανοίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να γίνει η δημοκρατική παράταξη της πατρίδας μας. Θέλουμε να ξαναφτιάξουμε την παράταξη που θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις με πιο ώριμα μυαλά, ώστε να ξαναγίνουμε ξανά κυβέρνηση». Μήπως βιάζεστε λίγο, ρωτάω εγώ;

Ο Αλέξης και το κινητό

Και πήρε ο Αλέξης Τσίπρας το κινητό του Παύλου Πολάκη από τα χέρια του και είπε: «Από αυτό εδώ το μαραφέτι, που ο Παύλος καμιά φορά πληκτρολογεί το βράδυ και βάζει μπουρλότο και σεις πατάτε like και του δίνετε θάρρος και συνεχίζει, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα δυνατότητα σχέσης μέλους κόμματος. Είναι βέβαια λίγο περίεργο το όνομα, γιατί στα αγγλικά μπαίνει μπροστά το “΄Αι”, που είναι το “i” από το ίντερνετ. Δεν είναι κανας Άγιος και να τον λέμε Άη ΣΥΡΙΖΑ».

Ορεινές συμφωνίες

Την πρεμιέρα της ταινίας-ντοκιμαντέρ για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη παρακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και τα παιδιά και μέλη της οικογένειας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους στις 31 Οκτωβρίου και την σκηνοθεσία έχει κάνει ο Βαγγέλης Ευθυμίου. Τα έσοδα της ταινίας θα διατεθούν για την προστασία και αναγέννηση της Αμπελίτσας, ενδημικού δέντρου των Λευκών Ορέων.

Μπήκε στη Βουλή

Στη Βουλή βρέθηκε μετά από 19 χρόνια ο Δημήτρης Τσοβόλας αυτή τη φορά όχι ως υπουργός, ούτε ως βουλευτής, αλλά ως συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για να παραλάβει την δικογραφία για την εμπλοκή του πελάτη του στην υπόθεση Novartis. Πώς τα φέρνει η ζωή καμιά φορά, ε;

Νόμος 4000

Δηλαδή τί θα γίνεται τώρα με την αστυνομία; Από την μια θα ελέγχουν ποιοι μπαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες και από την άλλη θα μοιράζουν πρόστιμα στους καπνιστές; Δηλαδή δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν, όπως π.χ. να ασχοληθούν με κανέναν ποινικό ή με καμμα ληστεία ή κλοπή;

Selfies

Κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Μεσσηνία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πέρασε από το χωριό Κάμπος, όπου έπεσε πάνω σε έναν γάμο. Ο Προκόπης Παυλόπουλος σταμάτησε την αυτοκινητοπομπή και κατέβηκε να ευχηθεί στον γαμπρό, αλλά και να φωτογραφηθεί μαζί του και με τους συγγενείς του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις