Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

07

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άδωνις Τσίπρας: “Βόμβα” Γεωργιάδη για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και τον Πολάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Τσίπρας: “Βόμβα” Γεωργιάδη για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και τον Πολάκη

Άδωνις Τσίπρας: Για πιθανό χρηματισμό του τέως πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη από φαρμακοβιομηχανίες έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Άδωνις Τσίπρας: Μια δήλωση που σίγουρα θα προκαλέσεις έντονες αντιδράσεις έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως «μπορεί να χρηματίστηκαν» ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παύλος Πολάκης για τον νόμο που ήρθε για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση των φαρμάκων. Ο κ. Γεωργιάδης έριξε τη… βόμβα on camera σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής. Αφορμή το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης που έκανε αφιέρωμα στην υπόθεση Novartis. Στο εν λόγω ντοκιμαντέρ μιλά και ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος σε μαι αποστροφή του λέει:

«Πρέπει να καταλάβετε ότι εταιρείες όπως η Novartis, μπορεί να δίνουν χρήματα και σε πολιτικούς ή σε γιατρούς ή δεν ξέρω σε ποιους, επίσης, όμως, σώζουν και ανθρώπινες ζωές.». Μια φράση που έγινε αφορμή για επιθέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από αυτό, ο τέως πρωθυπουργός καλεί διαρκώς τον κ. Γεωργιάδη να απαντήσει ποιοι πολιτικοί χρηματίστηκαν. Έτσι, ο υπουργός Ανάπτυξης σήμερα έσπευσε να δηλώσει στις κάμερες: «Εδώ και μέρες ο κύριος Τσίπρας με καλεί δημοσίως να αποκαλύψω για ποιους πιστεύω ότι πιθανόν να χρηματίστηκαν από φαρμακευτικές εταιρείες.

Άδωνις Τσίπρας: Μπορεί να χρηματίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός και ο Πολάκης

Εγώ δεν απαντούσα τόσες μέρες γιατί δεν είναι σωστό να κάνουμε πολιτική με εικασίες. Αλλά αφού επανέρχεται εκ νέου και θεωρεί τη γνώμη μου τόσο σημαντική, αναγκάζομαι να το πω. Θεωρώ, λοιπόν, ότι πράγματι μπορεί να χρηματίστηκε ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων. Θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν διαφθοράς. Καλό είναι κάποτε να μας το εξηγήσουν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις