Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άδωνις Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την απομάκρυνση Γεωργιάδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την απομάκρυνση Γεωργιάδη

Άδωνις Τσίπρας: Άμεση ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου στις δηλώσεις Γεωργιάδη, αναφορικά με πιθανό χρηματισμό του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη από φαρμακοβιομηχανίες.

Άδωνις Τσίπρας: Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης περί χρηματισμού του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη από φαρμακευτικές πολυεθνικές. «Ο κ. Μητσοτάκης ή στέλνει σπίτι του τον κ. Γεωργιάδη ή ταυτίζεται με αυτόν και τις αθλιότητές του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου. «Ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ζορίζεται για τα καλά με το σκάνδαλο Novartis, ιδίως μετά τις αποκαλύψεις στο ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης. Και όπως κάθε γνήσιος ακροδεξιός που έχει μελετήσει τον Γκέμπελς, όταν ζορίζεται ξεσπά σε χυδαιότητες για αντιπερισπασμό.

Θα έχει φαίνεται τους λόγους του να αγχώνεται, καθώς η έρευνα της Δικαιοσύνης που τον αφορά παραμένει σε εξέλιξη.
Το θέμα όμως δεν είναι ο ίδιος, αλλά ο Πρωθυπουργός που τον ανέχεται. Τα περιθώρια των ελιγμών στενεύουν. Ή τον στέλνει σπίτι του απόψε ή ταυτίζεται πλέον απόλυτα με αυτόν και τις αθλιότητές του, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στο μέλλον».

Πολάκης: Γελάνε και τα κομοδίνα

Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης σε δήλωσή του (Documento) είπε: «Όταν έχεις παραδεχθεί στην ελβετική τηλεόραση πως ¨η Novartis χρημάτιζε πολιτικούς και γιατρούς αλλά έσωζε και κόσμο¨ και έχεις καταλάβει πως έβγαλες τα μάτια σου μόνος σου ενώ κλαιγόσουν στα κανάλια πως δεν υπάρχει σκάνδαλο και θα γδάρεις τους εχθρούς σου ζωντανούς, τότε λες -πετώντας την μπάλα στο διάστημα- πως τα πήρε ο Τσίπρας και ο Πολάκης από τη Novartis. Αφενός γελούν και τα κομοδίνα και αφετέρου μάλλον το γνωστό πρόβλημα συμπεριφοράς περνάει πλέον σε άλλη σφαίρα αντιμετώπισης… Χρειάζεται ειδικός επιστήμονας και όχι πολιτικός αντίπαλος!».

Η δήλωση Γεωργιάδη που «άναψε φωτιές»

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, έσπευσε να δηλώσει στις κάμερες: ««Εδώ και μέρες ο κύριος Τσίπρας με καλεί δημοσίως να αποκαλύψω για ποιους πιστεύω ότι πιθανόν να χρηματίστηκαν από φαρμακευτικές εταιρείες. Εγώ δεν απαντούσα τόσες μέρες γιατί δεν είναι σωστό να κάνουμε πολιτική με εικασίες. Αλλά αφού επανέρχεται εκ νέου και θεωρεί τη γνώμη μου τόσο σημαντική, αναγκάζομαι να το πω. Θεωρώ, λοιπόν, ότι πράγματι μπορεί να χρηματίστηκε ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων. Θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν διαφθοράς. Καλό είναι κάποτε να μας το εξηγήσουν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις