Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Viral βίντεο: Άλογο παριστάνει το νεκρό – Έτοιμο για… όσκαρ
PLUS

Viral βίντεο: Άλογο παριστάνει το νεκρό – Έτοιμο για… όσκαρ

Viral βίντεο: Ένα άλογο, μάλλον δεν αγαπά καθόλου τους ανθρώπους αφού κάθε φορά που πάει να το καβαλήσει κάποιος υποδύεται το νεκρό.

Viral βίντεο: Παραφράζοντας τον Αριστοτέλη, εμείς ως ανθρώπινα όντα μπορούμε να φτάσουμε στην ευτυχία με την τελειοποίηση της φύσης μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα έχουμε καλά με το μέσα μας. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση ενός αλόγου; Ο Jingang είναι ένα άλογο που έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίας από το να είναι ένα απλό ζώο. Και δεν φαίνεται να εκτιμά το γεγονός πως πρέπει να το καβαλούν άνθρωποι. Αντ’ αυτού υποκρίνεται πως «πεθαίνει» με έναν πολύ θεατρικό τρόπο για να αποφύγει την δουλειά. Το συγκεκριμένο άλογο έχει γίνει διάσημο τις τελευταίες ημέρες, αφότου το αφεντικό του, Φρανσισκό Ζαλασάρ, δημοσίευσε ένα βίντεο στο facebook που το δείχνει να «αποφεύγει» να κάνει τις δουλειές του.

Πιο αναλυτικά το άλογο ξαπλώνοντας ξαφνικά στο έδαφος, υποδύεται το «νεκρό». Το βίντεο το οποίο έχουν δει πάνω 83.000 άνθρωποι και έχει μοιραστεί πάνω από 630.000 φορές, έχει γίνει viral, με πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αναφέρουν πως συμμερίζονται την αγωνία του αλόγου και πως νιώθουν ακριβώς έτσι κάθε Δευτέρα πρωί που πρέπει να πάνε στην δουλειά τους.

Viral βίντεο: Δείτε παρακάτω το βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου

https://www.facebook.com/frasisco.zalar.9/videos/173767363758806/?t=23

Viral βίντεο: Η εξημέρωση των αλόγων

Το άλογο ή ίππος, ποιητικά άτι, (Equus caballus), είναι τετράποδο περισσοδάκτυλο θηλαστικό της οικογένειας των ιππιδών (Equidae), που χρησιμοποιήθηκε από την αρχαιότητα ως μέσο μετακίνησης και αποτέλεσε βασική κινητήρια δύναμη των αμαξών αλλά και χρήσιμο εργαλείο στον πόλεμο όπως και σε αθλητικούς αγώνες. Βοήθησε επίσης την εξάπλωση των ανθρώπων σε νέες περιοχές, καθώς και τη μετανάστευση ολόκληρων λαών. Εξημερώθηκε από τον άνθρωπο γύρω στο 4.500 π.Χ. Στην αρχαία ελληνική, η ονομασία του ήταν ίππος, ενώ από την εποχή της εμφάνισης των αυτοκινήτων χρησιμοποιείται ως η μονάδα ισχύος των μηχανών τους.

Τα εξημερωμένα άλογα προέρχονται από το είδος Ταρπάν το οποίο εξημερώθηκε στην Ασία, καθώς και από το είδος Πρζεβάλσκι (Przewalski) που εξημερώθηκε από τους Μογγόλους. Ως τόπος εξημέρωσης του αλόγου θεωρείται η περιοχή της νότιας Ρωσίας και Ουκρανίας, όπου υπήρχαν μεγάλες στέπες με αγέλες από άγρια άλογα.Αργότερα το άλογο εξαπλώθηκε σε άλλες περιοχές με τις μετακινήσεις μεγάλων πληθυσμών. Κατά την εποχή του χαλκού είχε επεκταθεί από τη νότια Ρωσία μέχρι το Καζακστάν και την Αρμενία, ενώ εμφανίστηκε κοντά στη Μεσοποταμία το 3.000 π.Χ. Οι Υξώς διέδωσαν το άλογο στην Αίγυπτο, όπου χρησιμοποιήθηκε επίσης για τη μεταφορά της άρχουσας τάξης και αναπτύχθηκε και η ιπποφορβία. Στην Περσική αυτοκρατορία ήταν ξακουστοί ιππείς οι Σκύθες, που κατοικούσαν σε περιοχή βόρεια της Μαύρης θάλασσας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις