Μωρό Θεσσαλονίκη μάνα: Δεν θέλει να κρατήσει το παιδί της

ΕΛΛΑΔΑ

Μωρό Θεσσαλονίκη μάνα: Δεν θέλει να κρατήσει το παιδί της

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Μωρό Θεσσαλονίκη μάνα: Σε βάρος της 25χρονης μητέρας σχηματίζεται δικογραφία για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

23.10.2019 | 15:27

Μωρό Θεσσαλονίκη μάνα: Σε βάρος της 25χρονης μητέρας σχηματίζεται δικογραφία για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο η οποία αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Ελεύθερη αφέθηκε με προφορική εντολή της εισαγγελέως ποινικής δίωξης η νεαρή μητέρα που εγκατέλειψε το νεογέννητο κοριτσάκι της σε είσοδό πολυκατοικίας στην περιοχή Χαριλάου την Τρίτη. Σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία για το αδίκημα της «έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο» η οποία αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 25χρονη φοιτήτρια Νοσηλευτικής η οποία προληπτικά νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο λόγω του τοκετού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ως πατέρας φέρεται ένας άγνωστος άνδρας ενώ η 25χρονη φέρεται να μην επιθυμεί να κρατήσει το μωρό που έφερε στον κόσμο. Το νεογέννητο κοριτσάκι τοποθετήθηκε σε θερμοκοιτίδα και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών του Ιπποκράτειο νοσοκομείου. Το μωρό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το μεσημέρι της Τρίτης σε είσοδο πολυκατοικίας από ένοικο διαμερίσματος, ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία.

Μωρό Θεσσαλονίκη μάνα: Σε κατάσταση σοκ η μητέρα του βρέφους

Μωρό Θεσσαλονίκη μάνα: ‘Δεν γνώριζα ότι είμαι έγκυος’ δηλώνει η μάνα

Η 25χρονη που είχε μόλις γεννήσει, προσπάθησε να εγκαταλείψει το παιδί της στην είσοδο πολυκατοικίας. Η αστυνομία εντόπισε τη νεαρή μητέρα στην οικία της. Μία γειτόνισσα είδε την κοπέλα να κρατάει μέσα σε μία πετσέτα κάτι και να το αφήνει στη μαρμάρινη είσοδο. Όταν πλησίασε είδε έντρομη ένα βρέφος με τον ομφάλιο λώρο. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία όπως και ασθενοφόρο. Δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο κοριτσάκι. Μετά ακολούθησε άλλο ένα ασθενοφόρο με γιατρό. Στη συνέχεια, άνδρες της αστυνομίας πήγαν στο σπίτι της 25χρονης και, σύμφωνα με το Star.gr, όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν γιατί το έκανε, η νεαρή μητέρα απάντησε ότι δε γνώριζε πως ήταν έγκυος και στον πανικό της προχώρησε σε αυτή την πράξη.

‘Δεν γνώριζα ότι είμαι έγκυος. Μόλις γέννησα τα έχασα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Πανικοβλήθηκα, δήλωσε η 25χρονη. Η νεαρή μητέρα, που ζει μαζί με τη μητέρα και τον αδερφό της, είναι σε κατάσταση σοκ και μοιάζει σαν να μην έχει συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Σύμφωνα με πληροφορίες το μωρό γεννήθηκε 12:30 το μεσημέρι παρουσία του αδερφού και ενός φίλου τους ενώ η μητέρα της έλειπε από το σπίτι. Ήταν στην εργασία της, εκτός Θεσσαλονίκης. Οι γείτονες, πάντως, δεν είχαν αντιλήφθηκαν την εγκυμοσύνη του νεαρού κοριτσιού, ενώ κάνουν λόγο για μια κοπέλα πολύ ήσυχη, η οποία δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές.

Exit mobile version