Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλεγχοι Τροχαίας: Ένας στους έξι παραβιάζει το όριο ταχύτητας
ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι Τροχαίας: Ένας στους έξι παραβιάζει το όριο ταχύτητας

Έλεγχοι Τροχαίας: Ανησυχητικά τα στοιχεία από την πανελλαδική εξόρμηση της Τροχαίας, που κυνήγησε παραβάτες του ορίου ταχύτητας και κατανάλωσης αλκοόλ.

Έλεγχοι Τροχαίας: Ένας στους έξι οδηγούς, παντός είδους τροχοφόρου, τρέχει πάνω από τα θεσμοθετημένα όρια ταχύτητας, ενώ περίπου ένας στους τρεις καταναλώνει αλκοόλ σε ποσότητα μεγαλύτερη της επιτρεπομένης και πιάνει το τιμόνι! Οι οδηγοί με το πιο «βαρύ πόδι» στο γκάζι εντοπίστηκαν στους δρόμους της Αττικής, ενώ έπονται της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, της Κορινθίας και τελευταίοι στην… κατάταξη είναι οι οδηγοί της Χαλκιδικής. Στο πλαίσιο, λοιπόν, των συνεχιζόμενων ελέγχων του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας» που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια, οργανώθηκε μία ακόμη εξόρμηση.

Σε χρονικό διάστημα έξι ημερών, από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου, κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, κλιμάκια της Τροχαίας, πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, «δίνοντας προτεραιότητα», όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση, στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Στο πλαίσιο αυτό, από 1.172 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 34.173 οχήματα και βεβαιώθηκαν 5.418 παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και 924 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος .

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Έλεγχοι Τροχαίας: Πρώτοι οι οδηγοί στο Λεκανοπέδιο

«Οι περισσότερες παραβάσεις», πληροφορεί η Τροχαία «σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Αττικής (1.013), της Θεσσαλονίκης (540), του Κιλκίς (373), της Κορινθίας (298), της Πιερίας (285), της Μαγνησίας (224) και της Χαλκιδικής (223)». Οι έλεγχοι, συνεχίζει η ανακοίνωση, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας. Και καταλήγει η Τροχαία με την υπόμνηση ότι « η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις