Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τραμ παιχνίδι: Η επικίνδυνη ”ευρηματικότητα” των παιδιών
ΕΛΛΑΔΑ

Τραμ παιχνίδι: Η επικίνδυνη ”ευρηματικότητα” των παιδιών

Τραμ παιχνίδι: Τρελό και ριψοκίνδυνο παιχνίδι βρήκαν παιδιά στους συρμούς του τραμ, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τις ζωές τους.

Τραμ παιχνίδι: Με ένα σάλτο ανεβαίνουν στο παρμπρίζ του τελευταίου συρμού χωρίς να μπορεί να τους δει ο μηχανοδηγός και σαν άλλοι ήρωες κινηματογραφικής ταινίας μετακινούνται από σταθμό σε σταθμό. Η… ευρηματικότητα των παιδιών δεν έχει όρια, πολλές φορές όμως γίνεται επικίνδυνη για τη σωματική τους ακεραιότητα, όπως στην περίπτωση των δύο πιτσιρικάδων που βρήκαν έναν «κινηματογραφικό» τρόπο για να μετακινηθούν με το Τραμ. Ήταν βράδυ Δευτέρας, όταν κάποιοι από τον κόσμο που περίμενε στη στάση (μπορεί και οι φίλοι τους) το Τραμ, απαθανάτισαν το σάλτο των δύο αγοριών πάνω στο παρμπρίζ του τελευταίου συρμού.

Έχοντας άγνοια κινδύνου οι δύο φίλοι ξεκίνησαν έτσι, γαντζωμένοι πάνω στον συρμό, για τον επόμενο σταθμό, χωρίς να μπορεί να τους δει από τους καθρέφτες ο οδηγός του Τραμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκαναν. Το ριψοκίνδυνο αυτό παιχνίδι έχει επαναληφθεί και μόνο από τύχη δεν έχει συμβεί κάποιο ατύχημα. Οι ενήλικοι επιβάτες επιβιβάζονται κανονικά από την πόρτα, ενώ τα παιδιά κάνουν το… κομμάτι τους. Οι νεαροί επιλέγουν να μην καθίσουν στα καθίσματα του τραμ και στερεώνονται σε μια μικρή εσοχή που υπάρχει στο παρμπρίζ, εκεί δηλαδή που βρίσκονται οι υαλοκαθαριστήρες και κάνουν τη βόλτα τους, επιδεικνύοντας παράλληλα τα… ανδραγαθήματά τους.

Τραμ παιχνίδι: Η εφηβική τρέλα που τείνει να γίνει συνήθεια

Το ίδιο περιστατικό είχε σημειωθεί και έναν μήνα πριν στην ίδια περιοχή με τους εφήβους να συνεχίζουν αυτό το ‘παιχνίδι’. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso»,η νέα εφηβική τρέλα, που τείνει να γίνει συνήθεια, είναι ένα «παιχνίδι» με εμφανείς κινδύνους για όσους συμμετέχουν, καθώς ο σοβαρός τραυματισμός και ο θάνατος είναι μια πιθανή κατάληξη του παράτολμου εγχειρήματος. Με την εξαιρετικά επικίνδυνη επιπολαιότητά τους, οι νεαροί στην ηλικία «κομάντος» αρπάζονται από τις προεξοχές του συρμού και κρατιούνται οριακά μέχρι τον πλησιέστερο προορισμό τους. «Σήμερα, στη στάση τραμ Αγία Παρασκευή δύο 12χρονα ανέβηκαν με αυτόν τον τρόπο στο πίσω μέρος του τραμ και μια κυρία τούς κατέβασε με το ζόρι. Τέτοια επιπολαιότητα είναι επικίνδυνη, καθώς διακινδυνεύουν τις ζωές τους» είχε επισημάνει ένας κάτοικος της περιοχής.

Ένας διερχόμενος οδηγός που αντιλήφθηκε το επικίνδυνο παιχνίδι των νεαρών παρακολούθησε την πορεία του τραμ με τους ασυνήθιστους «επιβάτες» και επισημαίνει: «Παρατηρούσα ακολουθώντας με τη μηχανή μου αυτόν τον πανηλίθιο, που το θεωρούσε και κατόρθωμα, από την πλατεία Νέας Σμύρνης μέχρι και την οδό Αχιλλέως, όπου άλλαξα πορεία. Ο οδηγός δεν τον είδε από τις κάμερες; Τις κάμερες στις διασταυρώσεις δεν τις βλέπει κάποιος; Κόρναρα στον οδηγό και του έκανα νόημα. Νομίζω ότι δεν κατάλαβε τίποτα! Κάποια στιγμή, όμως, θα ακούσουμε στις ειδήσεις ότι κάποιο παιδί σκοτώθηκε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις