Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Φανάρι: Αντί για φωτοσήμανση σημείωμα
PLUS

Φανάρι: Αντί για φωτοσήμανση σημείωμα

Φανάρι: Δια της ατόπου απαγωγής θα πρέπει να καταλάβουν οι οδηγοί αν το φανάρι είναι πράσινο για να περάσουν.

Φανάρι: Η οδηγική συμπεριφορά των Ελλήνων έχει γίνει θέμα πολλών συζητήσεων και αρνητικών σχολίων. Από την άλλη βέβαια και η κατάσταση στους ελληνικούς δρόμους δεν είναι και η καλύτερη. Αυτό αφορά τόσο στην κατάσταση και την ποιότητα του οδοστρώματος, όσο και στη σήμανση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ένα φανάρι στο οποίο ανάβει μόνο κόκκινο, το πράσινο δεν λειτουργεί. Προφανώς οι ουρές που θα δημιουργούνταν θα ήταν τεράστιες, μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι συνέβαινε. Έτσι ένας ευσυνείδητος οδηγός αποφάσισε να πάρει την υπόθεση πάνω του και να αφήσει ενημερωτικό σημείωμα για τους υπόλοιπους. «Αν δεν ανάβει το κόκκινο, τότε είναι πράσινο», γράφει το σημείωμα που άφησε ο οδηγός.

Ίλιγγος από τα αποτελέσματα ελέγχων της Τροχαίας

Ίλιγγο προκάλεσαν τα αποτελέσματα εξόρμησης της Τροχαίας, με το σύνολο της δύναμής της, επί τρεις συνεχείς ημέρες τον Σεπτέμβριο, σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Από τους 3.533 οδηγούς, όλων των τύπων των τροχοφόρων, που κλήθηκαν να υποβληθούν σε εξέταση αλκοτέστ, διαπιστώθηκε ότι οι διακόσιοι ενενήντα έξι (296), είχαν καταναλώσει ποσότητες αλκοόλ, που δεν επέτρεπαν την οδήγηση και βρίσκονταν υπό την επίδραση. Το ακόμη πιο σοκαριστικό, για το βαθμό ασφαλείας των υπολοίπων οδηγών που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι ότι οι εννέα από αυτούς συνελήφθησαν, πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο και την επομένη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα! Επίσης στην ίδια τριήμερη εξόρμηση της Τροχαίας οι άνδρες της Τροχαίας διαπίστωσαν πολλές παραβάσεις παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη, παράβασης που οδηγεί κατά κανόνα σε τραγωδίες, παραβίαση ταχύτητας, μη χρήση ζωνών ασφαλείας, μη χρήση κράνους από τους μοτοσυκλετιστές και πολλές άλλες.

Πάνω από 2000 παραβάσεις

Κατά την ίδια δράση, βεβαιώθηκαν συνολικά -2.067- παραβάσεις και αναλυτικά:

  • Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -27-
  • Υπερβολική ταχύτητα: -217-
  • Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -80-
  • Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -41-
  • Αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου: -28-
  • Μη εφοδιασμός με ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ): -25-
  • Μη κατοχή ισχύοντος ασφαλιστηρίου συμβολαίου: -20-
  • Ωράριο εργασίας-ανάπαυσης/ταχογράφοι: -151-
  • Λοιπές παραβάσεις τροχαίας νομοθεσίας: -1.478-
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις