Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Φορολογικό νομοσχέδιο 2019: Η ΝΔ στοχεύει στη μείωση της φορολογίας ακινήτων – ‘Ερχεται σύντομα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικό νομοσχέδιο 2019: Η ΝΔ στοχεύει στη μείωση της φορολογίας ακινήτων – ‘Ερχεται σύντομα

Φορολογικό νομοσχέδιο 2019: Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δούμε μεγάλες αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές, όσον αφορά τα ακίνητα.

Φορολογικό νομοσχέδιο 2019: Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών προανήγγειλε την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Νοέμβριο. Το 2020 θα αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες και αυτό θα οδηγήσει σε αλλαγές στη φορολογία ακινήτων. Κάνοντας έναν απολογισμό των επαφών που είχε ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Γιώργος Ζαβός στην Ουάσινγκτον, πηγή του υπουργείου επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πολύ έντονη συζήτηση στα ευρωπαϊκά όργανα για την επιβολή κάποιου πράσινου φόρου ως αντιστάθμισμα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά «εμείς είμαστε αντίθετοι σε έναν τέτοιο φόρο στη ναυτιλία και στις αερομεταφορές» ενισχύοντας έτσι τις πληροφορίες που θέλουν τους Ευρωπαίους να προσανατολίζονται σε μία τέτοια επιλογή.

Το 2020 σε κάθε περίπτωση θα είναι χρονιά μεγάλων αλλαγών στη φορολογία των ακινήτων. Μέχρι τον Μάιο θα ολοκληρωθεί η άσκηση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και η αίσθηση που υπάρχει στο ΥΠΟΙΚ είναι ότι θα προκύψει δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί για τη μείωση συντελεστών στη φορολογία κεφαλαίου. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι πέρα από τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, μπορεί να γίνουν αλλαγές στους φόρους μεταβίβασης, στις γονικές παροχές και στις κληρονομιές. Εν αναμονή του νομοσχεδίου για τον ΗΡΑΚΛΗ που σύμφωνα με πληροφορίες θα πάει πρώτα στις Βρυξέλλες, αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ που έχουν γνώση του θέματος ανέφεραν ότι υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την επενδυτική κοινότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις